2019-09-07
中環大排檔附近,竟然有間係由日本人主理既店舖,店內好細,坐位只得十幾個,所以午市係不設訂位,只做walk in特上政壽司定食($153):有10件手握既壽司,全部都新鮮美味,當中海膽軍艦同帆立貝壽司係我最愛海鮮丼(上)($148):吞拿魚,魷魚,三文魚,三文魚子,八爪角,鯛魚,油甘魚,左口魚,甜蝦一個丼可以卑你試足8款唔同既魚生,魚生新鮮,飯既份量亦唔少,朋友唔食三文魚,師傅就轉左蟹柳卑佢,幾為客人著想豪華北海道丼($248):三文魚子,海膽,雪蟹,帆立貝唔知點解睇個樣一d都唔覺得豪華,可能因為魚生既份量唔多,感覺唔係咁值特選北海道丼($198):三文魚,雪蟹,帆立貝,三文魚子,甜蝦,白身魚,海膽相比起豪華北海道丼,特選感覺更豪華,魚生都塞到滿滿的,亦都有齊豪華北海道丼既食材,呢個更抵食每個丼都附上沙律,茶碗蒸同麵豉湯,茶碗蒸個蛋好滑但偏咸,麵豉湯都係偏咸,食完有d口渴,不過呢個價錢中環黎講係算抵食
豪華北海道丼($248):三文魚子,海膽,雪蟹,帆立貝