2024-01-01
🥚冬天要食熱辣辣嘅湯水嘢先滿足✨🤭銅鑼灣樓上呢間川菜館之前成日碌到!最深刻嘅係有個艇仔裝住炸饅頭✨🤩不過兩個人食六個好似有啲多所以今次冇嗌🥹食物嚟講中上性價比頗高🥺同埋每次食飯有卡位坐就係開心😛留意翻是日晚餐一坐低就會有前菜($18/位)送上~.1️⃣酸菜魚 + 寬粉+白飯(💰$268+30+13)呢個一上就覺得超大煲‼️酸菜同花椒調到個酸辣剛剛好🥺成個面都係魚!鮮魚湯再連埋勁多嫩滑酸菜魚同煙韌寬薯粉一齊食正🥰勁惹味好醒胃❣️咁正嘅湯水要配白飯🥰鮮甜得嚟酸味夠重又辣辣地🥺🤍配料上就有豆芽豆卜!不過冇窩筍同菇🥹2️⃣荔枝蝦球(💰$68)呢個真係驚喜😹😹依家做緊試食㗎都只係$68🥺話晒都俾咗差唔多10粒😹😹除咗覺得好抵食就係覺得個idea幾新穎😛❣️影相打卡都覺得好有氣派✨仲要質素好好🥹荔枝紅色外皮嘅脆粉甜甜地‼️加埋入面超彈牙爽口嘅蝦球肉🥹勁滿足🤍✨3️⃣蒜蓉炒時菜(💰$88)想健康啲所以嗌碟菜🫶🏻整體可能都係比較油膩感但夠味❣️爆香過嘅蒜調到嘅鹹香剛好😛.📍麻辣風雲 (京都廣場) (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓🤍.#蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #銅鑼灣美食 #中式小菜 #蛋美吃中菜 #川菜
1️⃣酸菜魚 + 寬粉+白飯(💰$268+30+13)
2️⃣荔枝蝦球(💰$68)
3️⃣蒜蓉炒時菜(💰$88)
📍麻辣風雲 (京都廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場5樓
🤍[8/10]
#蛋美在銅鑼灣 #香港美食 #銅鑼灣美食 #中式小菜 #蛋美吃中菜 #川菜 #香辣鍋 #冷鍋 #酸菜魚 #泡薑 #川式 #中式料理 #辣湯 #酸辣湯 #娃娃菜 #寬粉 #薯粉 #香港小菜 #酸菜 #魚湯 #野菜 #蝦球 #粉絲 #鱸魚 #醒胃 #炸饅頭 #健康菜式 #中餐 #麻辣 #湯飯