2023-12-18 13 views
同朋友去開尖沙咀行街,偶然間發現一間主打鴨肉嘅餐廳,我想分享比大家😜我揀左古法柱侯牛腩飯,一上桌就散發出濃郁的香氣😚牛腩經過慢煮,肉質軟嫩多汁,入口即化,配上濃郁的柱侯醬汁,口感豐富。搭配著香噴噴的白飯,簡直是一絕🉐 再叫左杯鮮檸氣泡美式🧊清新爽口,有微微的檸檬香氣,氣泡綿密😌再揀左牛三寶飯試下。這道菜色香俱全,牛肉、牛筋、牛丸經過烹調後肉質鮮嫩,搭配著香噴噴的白飯,撈埋啲汁一齊食,好食到停唔到😍✨如果你中意喝酒,我強烈推薦鮮蜂蜜美式瑪格烈🍹哩杯雞尾酒口感順滑,有蜂蜜甜味,加上檸檬的酸爽,絕對係下午茶嘅最佳選擇😼最後,舊時走鬼檔辣魚蛋也係一道值得一試嘅小吃。這道小吃辣度適中,魚蛋外酥內嫩,搭配著特製的辣椒醬,十分開胃👅哩間餐廳用料新鮮,味道獨特,絕對不容錯過。如果你想要品嚐別具風味嘅美食,哩到絕對是你的不二之選🫶🏻