2023-08-18
呢排好多中國嘅brand南下,先有貓抓烤肉,後有西塔老太太,朋友問我有冇食過大樹,佢話都幾出名,無聽過嘅我,就話佢講開就不如試吓啦。本身想去其他串燒店,但既然無食過,選佢都無可厚非。上到去,好彩唔算多人,但朋友就話係四川非常受歡迎,不過味道作準才知,到底好不好。餐廳有個爐會幫你嘅串燒keep warm,串燒嘅選擇都唔少,而且同出面嘅串燒都有少少分別,所以我都覺得幾新鮮。主力飲生啤,選擇都好多,不過話無乜紅白酒選擇,如果想飲,不如自己帶酒。有串綱紅菬皮,係平時嘅薯粉皮包大量嘅蒜蓉辣椒,我個人幾鐘意,烤豬手做得好好,另外我都好熱愛呢個雞薯片。大大隻嘅茄子,仲有羊肉串牛肉串都係正常水準,仲有好大份嘅手抓羊,你愛羊一定喜歡。開心花甲粉絲最得,粉絲完全吸收個辣汁,好食到不得之了。不過,唔知點解,唔係食好多野當晚都好易飽,味道好濃,未必個個喜歡,但愛串燒的都會鐘意。
開心花甲粉絲最得,粉絲完全吸收個辣汁,好食到不得之了。