2024-05-03
雖然坐落於尋常區域土瓜灣, 但餐廳有極高樓底, 令人有巨大空間感, 再配合簡約明亮嘅裝潢,令進餐感覺良好。🍭六寶飯🍛見隔離枱食緊個包羅萬有嘅六寶飯🍛, 貪心嘅我,緊係跟風啦。 六寶原來係一碟包齊豬,牛,鴨,雞,魚🐽🐔🐟🐮, 即是在地上行同海裏游的都有;再配翠綠嘅時蔬🥦🥬, 可以說係均衡飲食之選。 雖然六寶各有特色, 但煙燻鴨胸最惹味🦤, 煙燻味中混有蜜味, 肉質細緻嫩滑, 啖啖甘香油爽。🍭黑松露野箘鮮蝦🦐雞肉意大利飯 🍛黑松露嘅獨特香味大大提升意大利飯嘅味道層次。 彈舌有勁👅嘅飯粒中有洋蔥粒, 所以每啖飯都充滿菜蔬嘅爽甜🥰, 另飯中混有份量均勻嘅野箘🍄🟫同雞肉, 鮮蝦夾雜箘配雞肉,可以說是相互暉影, 令人幸福感滿溢🫠。🍭曲奇咖啡沙冰🥤, 焦糖脆脆鮮奶咖啡🍹飯後再配咖啡特飲,竟有意外驚喜😘。 倆杯咖啡外型亮麗,而且份外真材實料;焦糖脆脆响咖啡內慢慢溶化, 咖啡嘅味道會因糖量而改變, 可以講係一杯有底蘊嘅咖啡❤️。
🍭六寶飯🍛
🍭黑松露野箘鮮蝦🦐雞肉意大利飯 🍛
🍭曲奇咖啡沙冰🥤, 焦糖脆脆鮮奶咖啡🍹