2024-09-13 409 views
點了一個招牌小羊排及黑椒西冷套餐,等了30分鐘以上都未有。 包都無個,得湯及凍飲。最後扒上了,西冷5成變左全熟。包全程都無影,但隔離台就有,埋單再講,店員話可以出番,但已經吾想食了! 星期六,日還加多5蚊,再收加一。無服務又無人手⋯質素麻麻。
2024-08-20 447 views
放假訓到好晏,起身又唔想煮,於是就走rp到懶懶閒嘆個brunch~~我叫左個自選全日早餐,可以係自選早餐嘅配料,我簡左雞扒配溏心蛋烤蕃茄沙律菜配熱齋啡。如果大食嘅人可以自己叫多啲配料。等左一陣就上餐,雞扒煎得幾香脆,鍾意食皮嘅人之後會鍾意食佢煎到脆脆地嘅雞皮,肉質正常不會太鞋,調咪亦唔會太咸,雞肉煎得嚟都保留少少肉汁,過得去啦!溏心蛋煎得岩岩好,少少燶邊得嚟入面蛋黃仲係溏心,有水準。其他菜同蕃茄都正常。

2024-08-17
Type of Meal
Lunch
星期三晚去,叫咗個豐盛二人套餐,其中羊架喺399元,埋單後發現收咗409, 收多咗10蚊.同侍應生講話唔啱數,跟住佢check咗一輪就同另一位侍應講話假期之後冇改返減10蚊呀!(因為佢星期六日會收多10蚊),我估計應該係忘記改返電腦,引致收多咗錢!但成程係冇同我解釋,點解會收多10元!唔好意思都冇一句!跟住就叫另一位侍應畀返10蚊我。我話唔係10蚊喎,因為有加一,所以應該係11蚊!於是又黑起塊面同畀錢我嗰位侍應講:"畀返11蚊佢啦!" 嘩!阿姐,家陣我欠你嘅咩??我攞返錢之後同朋友講,乜佢哋收多人錢,完全唔使同個客解釋點解嘅咩?阿姐聽到,才好勉為其難咁講話“唔好意思"! 咁嘅服務態度,想我返嚟再幫襯都幾難囉!講返食物先,套餐包咗頭盤,兩個main,一個飯或意粉,飲品,甜品,湯. 份量好足夠,先講個蘑菇湯,少少淡唔係太濃味。頭盤係蜜瓜火腿,好食嘅。但係蜜瓜冇整走啲核,細節唔夠囉。再嚟羊架三件,我叫medium 有水準嘅,切開冇流血,亦都幾好食。之後黎個意大利飯,份量比一般大。味道唔錯,好味,呢個要讚!再嚟西班牙黑毛豬,面頭煎得好脆,都係水準之上,都係要讚。但係兩碟main嘅配菜都係凍

之後黎個意大利飯,份量比一般大。味道唔錯,好味,呢個要讚!再嚟西班牙黑毛豬,面頭煎得好脆,都係水準之上,都係要讚。但係兩碟main嘅配菜都係凍嘅!! 呢啲細節嘢真係要改善下囉, 冇理由拎啲嘢出嚟,畀人食係凍㗎嘛, 估計啲配菜應該係預先整好咗,擺咗好耐,然後夾上去嗰碟出餐就算數!咁樣做高級西餐係唔得嘅!
加咗15蚊要杯朱古力沙冰,呢個又係唔得!雖然好似下面有一位師兄講,打到真係冇冰粒,好綿,但係唔多夠味囉,好淡下。甜品要咗雪糕,雪糕要加8蚊,但只係好一般嘅嘢,唔多抵食囉.
總括嚟講,食物係ok嘅,(抱歉啲相,都係食食下先記得影)。裝修都係好過茶餐廳,叫做高級少少。但係侍應表現認真麻麻!極度需要改善,否則只會趕客。
蘑菇湯

2024-07-31
$257 (Dinner)
  • 羊架,西班牙黑毛豬
【土瓜灣•Munch Now】@ππππππππππππππππππππππππππππππ土瓜灣標準西式餐廳質素茶餐廳價錢-紐西蘭牛扒、牛油鮮蝦雜菇飯 流心蛋 牛角包 凍檸茶-比目魚、軟殼蟹意粉 流心蛋凍奶茶我品嚐了紐西蘭牛扒、牛油鮮蝦雜菇飯,搭配流心蛋和牛角包。紐西蘭牛扒的質地非常細嫩,搭配著鮮蝦和雜菇的風味,讓整道菜色充滿豐富的層次感。流心蛋的那一口,更是讓口感倍添驚喜。而搭配的凍檸茶清新怡人,讓整餐更添一份清涼。另外,比目魚和軟殼蟹意粉也讓我留下深刻印象。鮮嫩的比目魚和脆口的軟殼蟹完美地融合在意粉中,每一口都讓人欲罷不能。流心蛋的融化更是為整道菜品平添迷人的風情。最後的凍奶茶更是為整餐劃下美好的句點。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 200✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#土瓜灣美食 #Munch Now #web3土瓜灣Munch Now土瓜灣炮仗街93號喜築地舖
【土瓜灣•Munch Now】@
土瓜灣標準西式餐廳質素茶餐廳價錢

-紐西蘭牛扒、牛油鮮蝦雜菇飯 流心蛋 牛角包 凍檸茶

-比目魚、軟殼蟹意粉 流心蛋
凍奶茶

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 200
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#土瓜灣美食 #Munch Now #web3土瓜灣
Munch Now
2K
2024-05-31 421 views
🍴親民價港式西餐🍴-喺土瓜灣食嘢 我通常跟大棚人幫襯大排檔 今晚同老媽子撐枱腳 兩個人叫唔到太多餸 轉場去一間街坊西餐廳 食經濟實惠全日套餐-🥣忌廉粟米湯跟餐湯追加牛角包🥐只係8蚊 仲係焗暖先上枱㗎😙-🍝焗雞扒鹹牛脷意粉喺唔使煮住家飯嘅日子 老媽子揀西式風味 呢碟意粉有齊佢鍾意嘅組合 雞扒煎得少油健康 鹹牛脷更係佢杯茶😍 厚切牛脷有極好嚼勁 本身醃過 鹹香度適中 -🍛蘑菇汁龍脷魚柳配滑蛋蓋飯龍脷魚柳啖啖肉 上面灑少少黑椒提味 滑蛋蓋飯靚仔而且蛋炒得嫩滑 將蛋汁撈白飯食 熱辣辣有蛋香 簡單就是美🥹-📍 Munch Now土瓜灣炮仗街93號喜築地舖
🍴親民價港式西餐🍴
🥣忌廉粟米湯
跟餐湯追加牛角包🥐只係8蚊 仲係焗暖先上枱㗎😙
🍝焗雞扒鹹牛脷意粉

🍛蘑菇汁龍脷魚柳配滑蛋蓋飯
📍 Munch Now
  • 焗雞扒鹹牛脷飯意粉
2024-05-30 348 views
朋友帶我去土瓜灣炮仗街93號,"Munch Now"街坊人氣西餐廳食嘢,餐廳歐陸式設計落地玻璃,座位間隔寬敞舒適,晚餐有好多款食物選擇,套餐包餐湯同飲品.紐西蘭牛扒炸軟殼蟹意粉套餐:牛扒五成熟剛剛好鎖住肉汁,軟殼蟹炸得非常香脆,配菜有煎南瓜,茄子,翠玉瓜非常好味,意大利粉軟硬適中.牛肉蕃茄餐湯:材料非常足好好味.牛角包:香脆牛油味熱辣辣.曲奇咖啡沙冰:咖啡沙冰口感特別.比目魚豬肉眼扒飯套餐:比目魚煎得非常香脆肉質油香,豬肉眼扒肉質嫩滑,珍珠米飯得粒分明口感一流,配菜有煎南瓜,茄子,翠玉瓜非常好味.芒果沙冰:沙冰好軟綿,芒果味香濃,唔係太甜非常好飲.
朋友帶我去土瓜灣炮仗街93號,
"Munch Now"街坊人氣西餐廳食嘢,
餐廳歐陸式設計落地玻璃,
座位間隔寬敞舒適,
晚餐有好多款食物選擇,
套餐包餐湯同飲品.

紐西蘭牛扒炸軟殼蟹意粉套餐:
牛扒五成熟剛剛好鎖住肉汁,
軟殼蟹炸得非常香脆,
配菜有煎南瓜,茄子,翠玉瓜非常好味,
意大利粉軟硬適中.
牛肉蕃茄餐湯:
材料非常足好好味.
牛角包:
香脆牛油味熱辣辣.
曲奇咖啡沙冰:
咖啡沙冰口感特別.

比目魚豬肉眼扒飯套餐:
比目魚煎得非常香脆肉質油香,
豬肉眼扒肉質嫩滑,
珍珠米飯得粒分明口感一流,
配菜有煎南瓜,茄子,翠玉瓜非常好味.
芒果沙冰:
沙冰好軟綿,
芒果味香濃,
唔係太甜非常好飲.
2024-05-26 274 views
💪🏻 豐盛什扒配薯條 ($115)雜扒餐會有紐西蘭牛扒、豬肉眼、雞扒各一塊,配埋薯條。每塊扒都大大塊,份量好充足!紐西蘭牛扒肉質適中,唔會鞋口,亦有微微牛香味。扒類亦都有蒜蓉汁可點,唔會淋到成塊扒都係!薯條份量都好多,炸得脆脆地。💪🏻 紐西蘭西冷牛扒伴煙鴨胸配意粉 ($93)紐西蘭西冷牛扒都肉質都適中,亦有微香牛味。煙鴨胸煙薰味香,而意粉亦煮得夠爽口,條條分明。💪🏻 Drinks:Affogato Coffee (+$29)呢杯咖啡係Espresso加一球雲尼拿雪球係入邊,雲尼拿雪糕嘅奶香同甜味啱啱好中和番咖啡嘅苦味,非常夾😋 而咖啡上邊仲鋪滿忌廉,好邪惡! 味道:6.5/10 性價比:8/10食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 豐盛什扒配薯條 ($115)

💪🏻 紐西蘭西冷牛扒伴煙鴨胸配意粉 ($93)

味道:6.5/10
性價比:8/10
食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5
Type of Meal
Dinner
2024-05-23 179 views
土瓜灣有好多隱世唔起眼嘅小店,其中尼一間西餐廳見佢格調唔錯,又好多人食,所以我哋今次就過嚟試吓!😜揭開餐牌見到佢哋嘅菜單都算係豐儉由人,晚市最平六十幾蚊就有交易,想話嘆支紅酒食吓生蠔呢度一樣有供應!一次過滿足晒唔同人嘅願望呀!🫶🏻🫶🏻蒜香牛油虎蝦伴白汁忌廉闊條麵🦐$93幾欣賞佢哋選擇咗用闊條麵,可以令到成個意粉更加掛汁,味道就更加香濃,配埋兩隻大大隻嘅虎蝦,呢個價錢算幾有誠意!🙌🏻🙌🏻豐盛雜扒配薯條🥩🍟$115一個套餐就包括咗紐西蘭牛扒🐮、豬肉眼🐷、雞扒🐔,都只係一百蚊左右嘅價錢就有交易,超級抵食!上枱之後見到三塊扒都幾大塊,而且牛扒、豬扒都比想像中更加出色,百零蚊就食到絕對係良心價!✨✨我哋兩個餐都包咗餐湯,我哋當日嘅係黑松露忌廉湯,質地屬於比較濃厚一啲既!飲品方面我哋就加錢要咗特飲,分別揀咗芒果沙冰🥭 同埋 百香果檸檬🍹,兩杯都好出色,唔會輸手搖店,建議大家過嚟都要試吓!❤️😋

蒜香牛油虎蝦伴白汁忌廉闊條麵🦐$93

豐盛雜扒配薯條🥩🍟$115

2024-05-23 166 views
Munch Now土瓜灣炮仗街93號喜築地舖經開土瓜灣,老友帶咗去食西餐,梗係叫個雜扒餐嘆下先啦。😁羅宋湯酸酸甜甜好開胃,湯底豐富好足料。😸豐盛雜扒配薯條紐西蘭牛扒肉汁豐富沒有筋、豬肉眼醃製得恰到好處,沒有用梳打粉,雞扒外層夠香,鹹度適中。薯條即炸,炸油新鮮,翠玉瓜爽口juicy,推薦!🤤特色六寶飯配料有牛柳粒、豬頸肉、龍利魚、煙鴨胸片、牛油鮮蝦、雞翼和翠玉瓜。大廚即叫即製,烹調得恰到好處,肉類肉汁豐富,口感煙韌,煎得夠香,炸得夠脆,香氣四溢。最邪惡係個醬汁,調得好出色,將食材提升層次。😻炸魷魚鬚外層香脆,魷魚鬚鮮味十足,口感煙韌,加他他醬味道更佳,麻醬沙律菜夠新鮮。😄芒果沙冰果汁香濃,甜度適中,好飲。😋Munch Now 環境舒適,食材新鮮,價錢親民,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
Munch Now

土瓜灣炮仗街93號喜築地舖

經開土瓜灣,老友帶咗去食西餐,梗係叫個雜扒餐嘆下先啦。😁

羅宋湯

酸酸甜甜好開胃,湯底豐富好足料。😸

豐盛雜扒配薯條

特色六寶飯

炸魷魚鬚

芒果沙冰

果汁香濃,甜度適中,好飲。😋

2024-05-22
2024-05-21 153 views
屋企附近都幾多野食🤓近近地搵到呢間西餐廳係屋苑樓下,價錢都幾ok🤓多數都係80幾up有個set😀香辣蒜片蟹肉魚子雜菌天使麵份量夠大,好香蒜片蒜油味🫶🏻蟹肉鮮甜,仲有好多菇😀天使麵偏腍,撈埋啲魚子蟹子一齊食,好惹味😄紐西蘭西冷牛扒配雞翼意粉牛扒煎到7成熟麵唔鞋口,幾重牛味,唔會好肥膩😙雞翼就煎得香,唔咸~意粉好多,配燒汁🤓芒果沙冰,好creamy,甜甜酸酸,好開胃😆芭樂soda都好岩夏天飲😙

香辣蒜片蟹肉魚子雜菌天使麵

紐西蘭西冷牛扒配雞翼意粉

2024-05-20 119 views
路過土瓜灣,見西餐廳MUNCH NOW環境甚佳,其門如市之餘剛巧不用排隊;隨即入座晚飯。餐廳外有小型花圃,更添休閑氣氛。場內環境高級,餐牌價格實惠吸引。我和朋友各自點了一份全日特惠餐,餐湯有忌廉湯,味道口感不錯。牛角包十分香脆,好味😋。香辣蒜片蟹肉明太子雜菌天使麵份量頗多,天使麵軟滑彈牙,蟹肉及配料都很鮮味。辣肉腸鰻魚蜆肉明太子蛋炒飯鰻魚鮮甜軟熟,辣肉腸惹味,炒飯乾身易入口,抵食又美味。紅棗杞子圓肉茶真材實料,味道清香。百香果梳打,酸酸甜甜的十分解渴。

餐廳外有小型花圃,更添休閑氣氛。
場內環境高級,餐牌價格實惠吸引。

牛角包十分香脆,好味😋。

香辣蒜片蟹肉明太子雜菌天使麵

份量頗多,天使麵軟滑彈牙,蟹肉及配料都很鮮味。

辣肉腸鰻魚蜆肉明太子蛋炒飯

鰻魚鮮甜軟熟,辣肉腸惹味,炒飯乾身易入口,抵食又美味。

紅棗杞子圓肉茶

真材實料,味道清香。

百香果梳打,酸酸甜甜的十分解渴。

2024-05-20 84 views
焗白汁海鮮飯這道焗白汁海鮮飯很美味。鮮蝦、蜆肉都大大粒、好鮮味❣️白汁好濃郁好creamy, 兩個人share食就啱啱好 唔會太膩紐西蘭牛扒加牛柳粒意粉牛扒煎既成熟度啱啱好 唔會太韌,牛柳粒鮮嫩juicy熱茶有個壺裝住😆可以慢慢倒出嚟係個杯仔飲👍🏻份量好多熱山楂陳皮菊花茶呢款養生茶飲清新雅致。山楂少少酸酸地,配上菊花花香,口感清新醒神、仲有清熱解毒既功效。熱羅漢果洛神花茶羅漢果的少甘甜味同洛神花既酸味都好夾,仲有健脾養胃既功效。
焗白汁海鮮飯

紐西蘭牛扒加牛柳粒意粉
牛扒煎既成熟度啱啱好 唔會太韌,牛柳粒鮮嫩juicy

熱茶有個壺裝住😆可以慢慢倒出嚟係個杯仔飲👍🏻份量好多

熱山楂陳皮菊花茶

熱羅漢果洛神花茶
羅漢果的少甘甜味同洛神花既酸味都好夾,仲有健脾養胃既功效。
2024-05-17 105 views
搬家後很少來土瓜灣炮仗街了,今天重遊故地,發覺多了很多新樓,來到這間西餐廳,餐廳的環境很闊落,樓底很高,坐得很舒服。❇️南瓜湯很濃郁的南瓜味❇️牛角酥外皮很酥脆,口感很鬆脆❇️豐盛雜扒配薯條份量很大,有紐西蘭牛扒,豬肉眼和雞扒,扒煎得很香口,薯條很粗身,還有茄子和翠玉瓜拌碟❇️千島至尊pizzaPizza很薄身,Pizza裏面有豐富的食材,口感很豐富❇️百香果梳打,茉莉胎菊玫瑰花茶百香果梳打很清涼,很適合這麼熱的天氣喝茉莉胎菊玫瑰花茶很養生,玫瑰花有助於睡眠很適合晚上喝

❇️南瓜湯
很濃郁的南瓜味

❇️牛角酥
外皮很酥脆,口感很鬆脆

❇️豐盛雜扒配薯條
❇️千島至尊pizza
Pizza很薄身,Pizza裏面有豐富的食材,口感很豐富

❇️百香果梳打,茉莉胎菊玫瑰花茶
百香果梳打很清涼,很適合這麼熱的天氣喝
茉莉胎菊玫瑰花茶很養生,玫瑰花有助於睡眠很適合晚上喝

2024-05-13 119 views
全日特惠餐(包餐湯,飲品另外加錢):餐湯是忌廉湯,內有蟹柳、粟米粒、洋蔥等,入口creamy有口感。❤️蒜香牛油虎蝦伴白汁忌廉闊條麵虎蝦好大隻,啖啖肉,肉質實淨鮮甜~😋闊條麵加咗忌廉十分creamy~麵裏還有洋蔥碎和蘑菇片,更添口感和香口。超人氣推介選2款配飯或意粉(包餐湯,飲品另外加錢)。❤️揀左「龍脷魚」和「紐西蘭牛扒」配天使麵有南瓜、翠玉瓜和茄子等配菜。南瓜好甜、翠玉瓜清甜。龍脷柳加咗海鹽已經好夠味👍🏻。牛扒有少少肥膏,入口牛味香濃。朋友嗌左「雪糕咖啡」,我就嗌左「茉莉胎菊玫瑰花茶」。見朋友杯「雪糕咖啡」好吸引😻,忍唔住試番幾啖🙊,爭d停唔到口🙈。雲尼拿雪糕配咖啡真係超夾!因為咖啡☕嘅香味唔會被雪糕嘅味蓋過~️👍🏻我壺「茉莉胎菊玫瑰花茶」都不遜色。有茉莉、胎菊和玫瑰三款花,入口甜甜地,花香盈腔~飲完心情好放鬆~🥰
全日特惠餐(包餐湯,飲品另外加錢):

❤️蒜香牛油虎蝦伴白汁忌廉闊條麵
虎蝦好大隻,啖啖肉,肉質實淨鮮甜~😋
闊條麵加咗忌廉十分creamy~
麵裏還有洋蔥碎和蘑菇片,更添口感和香口。

超人氣推介選2款配飯或意粉(包餐湯,飲品另外加錢)。

❤️揀左「龍脷魚」和「紐西蘭牛扒」配天使麵
有南瓜、翠玉瓜和茄子等配菜。南瓜好甜、翠玉瓜清甜。
龍脷柳加咗海鹽已經好夠味👍🏻。
牛扒有少少肥膏,入口牛味香濃。

朋友嗌左「雪糕咖啡」,我就嗌左「茉莉胎菊玫瑰花茶」。

2024-05-12 54 views
🍊 餐廳名稱:Munch Now (土瓜灣)🐝 味道:7.5/10環境:7/10整體分數:7/10💰人均:$100+———————————————————今次係土瓜灣覓食,發現真係好多唔同種類嘅餐廳都有。經過見到呢間樓底高高,環境裝修都不錯嘅西餐廳,突然有種好懷念以前食西餐廳嘅感覺,因為係有別於依家嘅cafe,食物種類會多好多,所以就入咗去啦。香辣蒜片蟹肉明太子雜菌天使麵 💰89蟹肉食得出係新鮮的,成個麵辣辣地,仲有啲蒜味,好惹味。香煎雞扒伴蒲燒鰻魚配飯 💰88食西餐廳就係要食呢一種西式碟飯!雞扒配鰻魚呢個組合新穎,同埋隔離嘅配菜都好有誠意,係燒過的!餐包💰+8
🍊 餐廳名稱:Munch Now (土瓜灣)🐝

味道:7.5/10
環境:7/10
整體分數:7/10

💰人均:$100+
———————————————————

香辣蒜片蟹肉明太子雜菌天使麵 💰89
蟹肉食得出係新鮮的,成個麵辣辣地,仲有啲蒜味,好惹味。

香煎雞扒伴蒲燒鰻魚配飯 💰88

餐包💰+8