2017-06-29 70 views
假期前夕想同朋友食餐好啲瘋狂啲嘅係尖沙咀搵下有咩平靚正雞煲火鍋揀左呢間貪佢地方夠大,兩個人傾計都有啲空間☺️☺️估唔到食落都有驚喜!侍應態度好好,時間尚早人唔多,我地兩個人比左4人座,話想我地坐得舒服啲,真貼心😮😮食物選擇好多!仲要好多海鮮選擇!正丫!👍🏻👍🏻👍🏻🤤先上個雞煲真係唔好太驚訝☺️☺️入面的紅薯粉真係睇到人流唒口水😜😜喜歡佢唔係一般特濃嘅汁,有少少湯底助住反而無噤咸又juicy 啲☺️雞好夠入味,紅薯粉索唒啲汁又滑又彈☺️☺️侍應見我地食到差唔多,就上食物比我地我地無咩特別唔食嘅,所以侍應就比左一set基本我地,噤都幾好,唔使揀就有得乜都試下😃😃唔夠/想encore 就可以再點,幾好嘅安排重點來了!!係呢煲湯,我地揀左花膠湯底平時嘅雞煲都係直接加湯一片混亂😂呢度實在係太好,佢係準備好另一煲原汁原味嘅湯比我地打邊爐😃😃😃😍😍噤就唔怕無左個湯底個味花膠湯係正嘅,烚嘢前每人勺起左兩碗😃😃仲有好大件膠丫!😍😍😍😍煮得剛剛好,好咬又好味會再來!!
假期前夕想同朋友食餐好啲瘋狂啲嘅
係尖沙咀搵下有咩平靚正雞煲火鍋

😮😮食物選擇好多!
仲要好多海鮮選擇!正丫!👍🏻👍🏻👍🏻🤤

先上個雞煲真係唔好太驚訝☺️☺️
入面的紅薯粉真係睇到人流唒口水😜😜
雞好夠入味,紅薯粉索唒啲汁又滑又彈☺️☺️

侍應見我地食到差唔多,就上食物比我地
唔夠/想encore 就可以再點,幾好嘅安排

重點來了!!

係呢煲湯,我地揀左花膠湯底
平時嘅雞煲都係直接加湯一片混亂😂
噤就唔怕無左個湯底個味
花膠湯係正嘅,烚嘢前每人勺起左兩碗😃😃

仲有好大件膠丫!😍😍😍😍
煮得剛剛好,好咬又好味

會再來!!
  • 花膠湯底