2022-08-29
今日同屋企人去銅鑼灣食放題,每位$249加$138 仲可以有埋海膽帶子,法國生蠔,升級啤酒,咁抵緊係加埋啦😋🦪生蠔鮮甜肥美,入口creamy,滑嘟嘟,灑上檸檬🍋汁,去腥又提鮮。海膽帶子好鮮甜,肉又厚,好快KO 一碟😙🐟刺身拼盤一開波唔理咁多,先嚟一個乜都有嘅拼盤先,希靈魚、冰山蚌、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝、鰹魚,珍寶赤蝦、三文魚、油甘魚、全部都好新鮮,三文魚肥美油潤,馬刀貝好脆口鮮甜,赤蝦勁大隻,有手指咁長,啖啖肉😍🐙芝麻八爪魚呢個小食好耐冇食喇,整返個先。🍣壽司我哋主打火炙壽司,火炙左口魚邊,和牛火炙壽司,海膽醬火炙三文魚壽司,海膽玻璃蝦火炙壽司,三文魚火炙壽司,最愛就係火炙魚生壽司,魚油滿滿,好重油香,正👍🏼另外都點了軟殼蟹🦀卷,龍蝦膏甜蝦🦐壽司,發揮正正常常因為係泰式放題,會有🍢串燒,冬陰功湯,炒金邊粉,炸🐟蝦餅等選擇,款式都算多。我地叫左數款天婦羅同熱食🍝干炒燒汁雞柳烏冬 即叫即炒熱辣辣,味道都惹味🍄鮮淮山炒什菌健康有益嘅淮山,食多幾件都唔怕🍠日本薯仔天婦羅,🎃溫室南瓜天婦羅食親放題都必點天婦羅嘅,尤其係日本薯仔,鐘意佢外脆內軟糯。🧀芝士年糕炸至外層香脆,入面煙煙韌韌,再
海膽帶子好鮮甜,肉又厚,好快KO 一碟😙
🐟刺身拼盤
🐙芝麻八爪魚
呢個小食好耐冇食喇,整返個先。
🍣壽司
另外都點了軟殼蟹🦀卷,龍蝦膏甜蝦🦐壽司,發揮正正常常
我地叫左數款天婦羅同熱食
🍝干炒燒汁雞柳烏冬
即叫即炒熱辣辣,味道都惹味
🍄鮮淮山炒什菌
健康有益嘅淮山,食多幾件都唔怕
🍠日本薯仔天婦羅,🎃溫室南瓜天婦羅
食親放題都必點天婦羅嘅,尤其係日本薯仔,鐘意佢外脆內軟糯。
🧀芝士年糕
炸至外層香脆,入面煙煙韌韌,再加埋邪惡芝士冇得輸啦。
🐓芝麻炸雞翼
味道可以,略嫌有啲乾身。
🥬飛天炒通菜
通菜翠綠爽甜,醬油惹味帶點辣,好醒胃。
岀面雪櫃有唔同汽水同飲品比你攞,推介燒仙草👍🏼,最後再食埋條泰國榴槤雪糕,好濃香嘅榴槤味,睇番成份真係有榴槤蓉㗎😚,今餐真係好滿足,飽到上心口😹