2022-12-02
五道菜晚餐,每道菜式都好好味😋,由前菜食到甜品,好滿足🤩服務員💁🏻♂️先到來,為我們提供🍞🥯,今次係牛角酥🥐🧈,好鬆化,仲好軟林林,不錯👍🏻慢煮鮑魚.香煎帶子伴和風芥末沙律🥗 ~ 除了橄欖油同醋之外,加左啲wasabi , 變成另一種特別嘅口感😋。 鮑魚好腍,好有𡁻口,而帶子就切成小塊,這樣的配搭,令整份沙律🥗升咗grade 👍🏻黑松露蘑菇湯🍄🥣 ~ 好濃味,好杰撻撻既🍄🥣,好好飲🥩煎美國小牛柳配 熊谷喜八十三種特調香料炒龍蝦尾🦞~ 選擇了五成熟嘅牛柳🥩,到枱時,看見🥩非常之紅卜卜,還以為是三成熟啊😆。 切開並沒有血水,應該是牛柳本身的顏色,五成熟恰到好處,肉質非常軟林林,唔會有「鞋」口嘅感覺,正😄。 龍蝦尾🦞嘅醃料非常特別,好入味,龍蝦肉非常爽口,呢款菜真係超好食😋🦀蟹肉忌廉意大利扁麵🍝 ~ 這份set, 每人仲有一客意大利粉🍝,好creamy, 好滑,汁料好濃味👍🏻👍🏻椰香鮮蜜瓜🥥🍈 ~儀式感🎂🎉,賣相好清,好靚,這個配搭超清甜,有清味蕾👅嘅效果👍🏻整體來說,這個dinner set, CP值高,色香味俱全😋,特別係我哋坐在半月形梳化🛋️,後面就係好大束花🌹🌷💐🌸,影相📸️好靚,背景好
黑松露蘑菇湯🍄🥣 ~ 好濃味,好杰撻撻既🍄🥣,好好飲
整體來說,這個dinner set, CP值高,色香味俱全😋,特別係我哋坐在半月形梳化🛋️,後面就係好大束花🌹🌷💐🌸,影相📸️好靚,背景好鮮艷🌈