2017-02-28 119 views
香港C afé餐廳實在太多… 今次同朋友們揀左係天后一間非常舒適的café餐廳. 它的主要佈置顏色以綠色為主, 充滿陽光氣色, 舒心適暢, 好啱三五知己閒聊.我地三人點左個二人餐已經夠食, 又不會因食剩食物而浪費.餐湯係薯蓉湯配黑芝麻包: 十分足湯料, 啖啖有薯仔的口感; 而餐包係自家制的黑芝麻包, 外脆內軟, 令人好回味.小食係雞翼拼盤: 有椒塩, 柚子和香草三種不同口味的炸雞翼, 我個人比較偏愛柚子味, 不會油膩, 而且增加胃口.主餐為雞肉黑松露忌廉汁意粉, 雞肉透過焗後微金黃色, 皮脆肉嫩可口, 再配搭埋黑松露忌廉汁, 食起意粉十分津津有味.另一主餐係醬燒豬肋骨拼燒春雞. 豬骨肉質嫩滑, 配埋醬燒汁就更美味可口; 而燒春雞外皮好脆, 仍保留雞肉的嫩滑, 不會吸干雞肉的水份.是日甜品 – 藍味木糠布丁, 好香滑牛奶味, 木糠不會過多.最後, 我揀左餐飲- 柚子蜜, 粒粒柚子果肉, 清甜潤喉.

我地三人點左個二人餐已經夠食, 又不會因食剩食物而浪費.

最後, 我揀左餐飲- 柚子蜜, 粒粒柚子果肉, 清甜潤喉.
2017-01-10
$139 (Dinner)