2016-09-09
之前成日都會食放題,今日經朋友介紹黎到呢個大滿屋日本料理,佢位於觀塘亞太中心10樓,地鐵站行過去其實唔洗5分鐘,非常方便。一去到見到佢既環境我好驚訝,好有宮廷既感覺,唔知仲以為係高級餐廳~放題食刺身係好基本,佢地既刺身都好新鮮不過我今次就唔介紹,因為佢地仲有好多其他唔同種類既食物都好正!!!!首先係燒物-帆立貝北海燒,用原隻帆立貝加一啲沙律醬撈埋d蟹子,沙律醬好開胃配合埋蟹子好有口感!! 帆立貝都幾大隻,有淡淡既海鮮味。另一樣係明太子雞翼, 雞翼裏面都有一粒粒既蟹子混合雞肉同埋其他配料,味道好唔錯而且有口感。炸物方面,海蝦天婦羅外層炸到金黃色,咬落去好鬆脆,而海蝦都好大隻,一D雪藏味都無。想食減肥既女士都有好多選擇,蟹子沙律將青瓜切絲,口感脆爽清新,仲有D蟹柳絲甜甜地,加埋沙律醬就更加開胃!!!另外,呢個鐵板什菌炒野菜雖然全部都係蔬菜,但係味道好唔錯,好入味同幾香~最後,仲有呢個竹笙蟹皇翅,味道比較清淡,落足料保證啖啖都有料。食飽飽仲有第2個胃可以裝甜品,嘩!佢地既甜品都有好多選擇!!!叫左幾款唔同既甜品,細細件既好處係可以試多幾款唔同既口味!!!而我最中意既係曲奇木糠布甸, 曲奇同木
首先係燒物-帆立貝北海燒,用原隻帆立貝加一啲沙律醬撈埋d蟹子,沙律醬好開胃配合埋蟹子好有口感!! 帆立貝都幾大隻,有淡淡既海鮮味。另一樣係明太子雞翼, 雞翼裏面都有一粒粒既蟹子混合雞肉同埋其他配料,味道好唔錯而且有口感。 炸物方面,海蝦天婦羅外層炸到金黃色,咬落去好鬆脆,而海蝦都好大隻,一D雪藏味都無。 想食減肥既女士都有好多選擇,蟹子沙律將青瓜切絲,口感脆爽清新,仲有D蟹柳絲甜甜地,加埋沙律醬就更加開胃!!!另外,呢個鐵板什菌炒野菜雖然全部都係蔬菜,但係味道好唔錯,好入味同幾香~ 最後,仲有呢個竹笙蟹皇翅,味道比較清淡,落足料保證啖啖都有料。 食飽飽仲有第2個胃可以裝 甜品,嘩!佢地既甜品都有好多選擇!!!叫左幾款唔同既甜品,細細件既好處係可以試多幾款唔同既口味!!!而我最中意既係曲奇木糠布甸, 曲奇同木糠份量好足,唔會太甜~