2022-10-18 769 views
無意中係社交平台見到有人推介大閘蟹火鍋放題,👀瞬間bling bling眼拖埋閨蜜一齊去。我同閨蜜都係大閘蟹迷,🤟🏻已經急不及待嘗試大閘蟹,我比較鍾意食乸,體型雖然比較細隻但非常多膏,膏的質感有硬有軟,蟹膏非常香濃又甘香。🤩🤩🤩👯‍♂️其實我哋兩個唔算好食都難但又想食下啦就叫咗個中華辣湯,一嚟到見到成鍋湯都紅卜卜,即是對左眼一下,🙀心諗不妙,不過好彩食落又唔係真係咁辣,仲要幾惹味。👐🏻另一個湯底就揀左甜豉油,同中華辣湯有強烈對比,味道較為清淡偏甜,都幾好食。😽😽估唔到美國優質牛肩胛又幾好食,😈有厚度油花散佈幾整齊,食落有咬口仲滲重濃列的牛香。😻而優質豚肉唔算羶薄薄一片,油脂比例相等,食落肉汁豐富,口感細嫩。👏🏻👏🏻