2021-04-23
雞煲我好少食。第一次食雞煲配邊爐。我一直概念係雞煲個汁加湯變邊爐,原來係我孤陋寡聞。係就係先食雞煲,一上枱,侍應叫我地一定要攪下個雞,唔係“痴”底,個雞煲好入味,甜甜地唔辣。之後就係自選火煱湯底,好少4式湯底唔駛加錢,其實有一格係麻辣係唔食嘅。不過另外3格包括沙爹,皮蛋芫茜,蕃茄湯底個個都唔錯,比較下蕃茄弱少少啦!唔夠茄。沙爹好夠味,又唔辣啱我,皮蛋夾下夾下唔同餸一齊食又幾得意。飲品同少量蔬菜自助取。另外邊爐料就填表不任食。個小蘢籠包要好小心食,裡面嘅湯好爆,最正係有蝦任叫,濤哥話D 配料最緊要新鮮,喝到唔錯,肉料都正,淥耐左都唔嚡。仲要原來芝士麵上,有埋湯包個隻,一D 都唔欺場。個唔開心係黑豬肉腸無貨,但個墨汁墨魚丸都唔錯,夠彈,頂返條數。個雲吞唔似現成買,起碼係姐姐新鮮怪,都係值得食。總結一句,抵食。如D人好鍾意食雞煲,齋食都好正。可能有卡位,唔駛座中間圓枱,所以覺得環境都好舒服嘅。
飲品同少量蔬菜自助取。另外邊爐料就填表不任食。
總結一句,抵食。如D人好鍾意食雞煲,齋食都好正。
可能有卡位,唔駛座中間圓枱,所以覺得環境都好舒服嘅。