2019-07-17
好難得約到朋友食放題,今日黎左最多放題既地方旺角,搵到呢間餐廳~餐牌朋友因為塞車遲左,係等緊朋友個時,問員工有咩好推介,D職員既服務好好啊,佢好好人咁推介左以下既食物比我地。好快就上左燒肉刺身拼盤做前菜,好新鮮,海膽完全唔腥,隻蝦好甜,三文魚腩又厚。芒果海老紙米卷,好fresh, 有啲似芒果糯米飯。員工推介燒汁牛胸腹,山葵牛小排,青森蘋果壺漬赤豚肉,岩鹽燒牛舌。初頭以為會好濃味,但其實味道淡淡地,我地就試哂佢啲醬汁(燒汁,檸檬汁,蒜蓉汁)。帆立貝同個香草牛油醬分開上,燒個時先加上去,大大隻又肥美。本身想叫埋燒蜆,但因為係季節限定,所以無,但員工話可能轉頭會有(笑)。不過我地早走左,所以最後都無試到。見到menu到有道菜叫尚八腸,問左先知係豬腸,原本就係熟既,但想入味啲就醃完放雪櫃,燒個時只要輕輕炒下就得。不得不提個雞腎,又薄又有口感,又入味點埋個蒜蓉汁(加玫瑰鹽)一流呀。食放題點可以唔食甜蕃薯同燒菠蘿,甜薯就咁放個兜到唔洗理佢,由佢燒,期間重可以燒下其他野,而燒菠蘿又係要燒好耐既,完全唔洗理佢。最後呢度竟然有韓國雪條!梗係食返條Melona雪條先走啦,正。
餐牌
朋友因為塞車遲左,係等緊朋友個時,問員工有咩好推介,
D職員既服務好好啊,佢好好人咁推介左以下既食物比我地。
芒果海老紙米卷,好fresh, 有啲似芒果糯米飯。
帆立貝同個香草牛油醬分開上,燒個時先加上去,大大隻又肥美。
不過我地早走左,所以最後都無試到。