2017-03-12
“抵打”海鮮邊爐套餐睇食評仍未有太多comment, 天氣咋暖還寒,唔凍要食凍更加要食。海鮮套餐極其吸引,簡單直接唔係A就係B,對一眾選擇恐懼症者更真是一大喜訊 。其實“精”已經是一大賣點吧!最後還是選擇食豪dd pack B : 主要梗係為隻波士頓龍蝦啦。出奇地原來海鮮(包括龍蝦,麵包蟹同鮑魚)都係放養係魚缸。平時只食到冰鮮麵包蟹既我地,都不期然大讚鮮甜好味,蟹膏同大閘蟹有得比美。除主打海鮮外,牛肉都比想像中更為甘香油潤,但個人可能比較少食豬(不嬲唔多鍾愛食),鹿兒島黑豚肉都無法令我改觀。開初以為二人前餐對我地黎講一定唔夠食,點知食下食下只加嚮鈴已夠我地飽足度提升到85%。大胃王可以加麵/烏冬結尾一定夠哂飽。最遺憾無叫粥湯底,叫左蕃茄薯仔湯底, 或者海鮮餐真的應該叫粥底,吸收海鮮精華更為適當,唯有下次anchor再試。真心推介
真心推介