2017-01-08 134 views
2017年開年第一餐當然要食餐好的,和好友口味不同,食放題就係最好的選擇 =)我們特地挑星期四晚去食比較少人,7點鐘不用等位就可以進場了食物選擇種類比想像中多很多,除了正常日式食物外,還有泰式小食、燒物和鍋物 通常食放題我都會先將order紙撕下來再跟大家討食咩,今次撕左勁耐好似都撕唔完咁,最後我數到一共有12張都是食物order紙首先點的當然係刺身壽司,刺身都很新鮮,身為三文魚愛好者的我們光速食完火灸壽司,推薦芝士玻璃蝦壽司卷物,都很好食全部推薦燒物和小食類,推薦朋友點的榴槤炸彈 和我自己點的芝士年糕 =)天婦羅,比較特別有紫薯天婦羅極力推薦的溫泉蛋,如果唔係擔心膽固醇爆燈我真係想order半打食 XD推薦的還有燒翠玉瓜,很Juicy,食完先醒起唔記得影相... 飲品櫃有韓國蘆薈汁、忌廉溝鮮奶,烏龍茶、綠茶、紅茶等等,其實食完後仲有甜品雪糕送,但我們太飽了就沒有吃到

我們特地挑星期四晚去食比較少人,7點鐘不用等位就可以進場了

首先點的當然係刺身壽司刺身都很新鮮,身為三文魚愛好者的我們光速食完
刺身拼盤
火灸壽司,推薦芝士玻璃蝦壽司
卷物,都很好食全部推薦
天婦羅,比較特別有紫薯天婦羅
2017-01-05
Celebration