2024-04-05
好耐之前聽朋友講話西環有間打邊爐好食,但要提早一個月book 檯。最近見社交平台 話佢開左新店,即管去試吓。咁我就提早咗一個月預約。上到去嘩6點都甘多人吃緊既😂😂 嚇親,環境就有d 逼,檯同檯之間真係幾close, 甘唔緊要野食搭夠都ok 既。首先登場既係雞煲,叫左小辣。要自己炒4次,每次2分鐘。炒緊第2次個時已經香到流口水😋😋 味道果真無令人失望,雞件完全唔柴,醬汁有少少麻辣,香到爆!因為可以追加,我地叫多左個再炒過😂😂😂侍應見我哋食得差唔多就問我哋如果ok 就準備定海鮮,甘我地都ok想試下一味。 因為得2人,每款海鮮都只有2件,完全唔夠喉!海鮮係吃得出既新鮮😋😋個人最中意粉絲扇貝,味道同蒜夾到一流👍👍 好味!最後打邊爐就還好,因為已經飽了😂😂 主要都係吃左3碟牛就算,d 牛好似話係人手切既,而睇落吃落都唔錯,但相比雞煲同埋海鮮,佢就無話好令我驚艷到😂整體食物質素好高,價錢300蚊黎講算係平!會再黎👍👍😉
首先登場既係雞煲,叫左小辣。要自己炒4次,每次2分鐘。炒緊第2次個時已經香到流口水😋😋 味道果真無令人失望,雞件完全唔柴,醬汁有少少麻辣,香到爆!因為可以追加,我地叫多左個再炒過😂😂😂 侍應見我哋食得差唔多就問我哋如果ok 就準備定海鮮,甘我地都ok想試下一味。 因為得2人,每款海鮮都只有2件,完全唔夠喉!海鮮係吃得出既新鮮😋😋個人最中意粉絲扇貝,味道同蒜夾到一流👍👍 好味!
整體食物質素好高,價錢300蚊黎講算係平!會再黎👍👍😉