2019-04-08 785 views
最近燒肉嘅慾望又燃起喇,放工去韓舍滿足下先。7點前離座$108,好抵食。最特別係仲有章魚小丸子機,炒雪糕機,棉花糖機,格仔餅機,爆谷機,好玩又好食。餐廳入面嘅燈光好柔和,雖然係燒肉,但環境幾grand同乾淨,完全冇油笠笠嘅感覺,座位舒適闊落,感覺好好。除左韓式燒烤,仲有酒店式嘅自助餐,熟食款式都幾多,而且有壽司刺身,沙律吧,老火靚湯等等。由於今次一心想燒肉,所以冇食太多嘅熟食,食左刺身同宮廷醬燒骨,炆得好腍,肥瘦適中,味道夠香濃。三文魚刺身賣相睇起黎都好新鮮,而事實上味道都符合外表嘅鮮美,三文魚唔腥,有口感,唔錯。朋友見到豬腳薑好開心,豬腳同蛋都好足料,薑唔辣,易入口。燒肉方面,都係自助形式,食材種類多,有雞翼,牛仔骨,黑椒牛粒,龍利柳,咖哩雞柳,原塊黑豚肉 ,三文魚骨腩,豬頸肉,仲有新鮮蔬菜,應有盡有 。可以睇下岩唔岩先夾,亦都可以就住份量,咁就唔怕浪費食物。味道方面,牛肉好腍,肉有味道又保持嫩滑,唔洗點醬汁,已經覺得好好食。食左好多唔同款嘅甜品,焦糖燉蛋又軟又香。牛奶布甸,奶味夠濃,同木糠布甸一樣咁滑。magic cake係一個軟綿綿,唔會太甜嘅蛋糕,質感似日式芝士蛋糕,仲有啫喱杯

壽司

朋友見到豬腳薑好開心,豬腳同蛋都好足料,薑唔辣,易入口。

熟食

刺身

蔬菜

燒肉

食左好多唔同款嘅甜品,焦糖燉蛋又軟又香。牛奶布甸,奶味夠濃,同木糠布甸一樣咁滑。magic cake係一個軟綿綿,唔會太甜嘅蛋糕,質感似日式芝士蛋糕,仲有啫喱杯,大菜糕同泡芙都好好味😋

壽司
熟食