2024-10-17
今次點左一人大滿足套餐,小食拼盤非常豐富,包括手打黑松露羊肉丸、午餐肉、巴沙魚、芝士芝心丸、蟹粉丸同響鈴。手打黑松露羊肉丸肉質彈牙,仲帶有陣陣黑松露香氣,巴沙魚片肉質嫩滑,芝士芝心丸咬落去啲芝士喺口中爆開,而響鈴煮好之後脆卜卜,吸滿湯底嘅味道,非常好味!🥢湯底方面,我哋選咗麻辣湯同蕃茄湯成雙鍋,兩款湯底都各有特色。麻辣湯嘅辣味夠香但唔會太霸道,花椒嘅麻香唔會掩蓋其他食材嘅鮮味。蕃茄湯就係鮮甜清新,湯底有濃郁嘅蕃茄味道。🔥至於肉類,我選咗肥牛同極品黑毛豬肉。肥牛油花分佈均勻,煮完之後口感鮮嫩多汁,真係一流。極品黑毛豬肉有嚼勁而且豬味香濃。朋友則選咗塔拉上的快樂卷、羔羊上腦肉同自製土豆粉。羔羊上腦肉就肉質細嫩,煮完之後唔會太羶,係羊肉愛好者嘅必試之選。🍖另外,仲加咗美國M5和牛、A級羔羊肉同手切珍選牛肉。美國M5和牛入口即溶,脂香豐富,真係頂級享受。🥩