2012-10-02 26 views
上 openrice 做過功課 , 知道大澳出名有個黑超伯伯整炭爐雞蛋仔 ,但我地呢次行到入一個巷尾時所見到o既馳名炭爐雞蛋仔由一個肥叔叔主理o既o個時又唔知原來係兩間唔同o既 , 咁就照跟住排隊啦 , 都要等左幾耐喎 ~呢度好似有個亭咁 , 大大個 banner o係上面 , 之後就有一張長枱 , 得一個炭爐旁邊有個小風扇 , 用黎吹涼 d 雞蛋仔 , 因為新鮮燒起後即刻入袋會焗淋左o家大約二十分鐘 , 到我地喇 , 拎左就即刻搣黎食 , 都唔記得左影相 , 其實個味道同平時o個 d 都無乜大分別 , 唔講唔會覺得係用炭爐燒但聞落去又真係特別香o既 , 少甜香軟 , 好重蛋味 , 不過個芯無乜蛋漿外面o個層係好脆好好味 , 但欠缺左內軟o個 part , 硬係爭咁 d ~## 排隊o個位置衛生麻麻 , 右手邊有個餐廳後門 , 堆住 d 垃圾o係度左手邊有個類似垃圾房o既空地 , 有 d 大垃圾車o係裏面 , 好在都唔係幾臭不過不時都有 d 烏蠅飛黎飛去 , 呢方面都有少少扣分 , 下次未必再食喇

TakeAway