2023-06-04 164 views
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 大澳餅店 💥假日入大澳,真係人山人海,周圍都係排隊人龍,買食物或者搭車、搭船都要排好耐。每個人都話入大澳,必食沙翁,大隻仔覺得冇想像中咁大驚喜,又未去到必食推介,而且真係太多人,人龍排足4行,目測50人以上。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 沙翁 $15沙翁新鮮熱辣,每次大概出爐20個,每一個形狀都不一樣,唔算好大個,大概拳頭大小。剛剛炸起既沙翁做到外脆內鬆化,食落比較空氣感,食完會覺得好似冇食過嘢。其實沙翁做得不錯,但鹼水味太重,應該落得太多臭粉,完全蓋過蛋香味,大隻仔就唔太鍾意鹼水臭粉嘅味道,所以就算沙翁炸得好出色,都唔係大隻仔杯茶。
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
大澳餅店

🔥 沙翁 $15

Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$15 (Tea)
  • 沙翁