如果大家對少年漫畫有著一定熱愛,這間漢堡店絕對不能錯過。牆上畫著二創的大熱漫畫,大多都是出自集英社,淨係打卡都好開心。食物方面,漢堡水準都好高,同另一半點了兩個漢堡套餐。 漢堡即叫即整,錐形紙包著漢堡,上手都覺得有少少燙手,麵包是偏向鬆軟類型。配菜方面,如果覺得薯條熱氣,可以轉沙律或者湯;唔怕上火,又可以加8蚊轉蕃薯條。 飲品亦不只汽水,有伯爵茶或洋甘菊茶。我地最後都係揀薯條,即炸十分鬆脆。MUSE漢堡 餐廳自家的安格斯牛肉漢堡,牛肉味香濃之餘,也搓得得鬆軟。加上一隻濃邊煎蛋、蘑菇、蕃茄、煙肉、芝士等配料,邪惡得又愛又恨。巨人滑蛋豬柳堡大大塊豬排煎完再微炸夾入漢堡內,肉質嫩滑,厚實卻不柴。蛋則變成炒蛋,完全是另一番風味。
如果大家對少年漫畫有著一定熱愛,這間漢堡店絕對不能錯過。
我地最後都係揀薯條,即炸十分鬆脆。
MUSE漢堡
巨人滑蛋豬柳堡