2023-10-03 42 views
新店試業期間, 第二個套餐可以有半價優惠, 由於大家都想吃同一個漢堡所以叫了兩個一樣的漢堡。店倆裝修以黑白為主調, 還有一幅黑白漫畫為特色牆, 空間感也大, 座得很舒服。♡ 經典安格斯牛堡 $78漢堡包牛肉用上安格斯牛肉(5oz), 配料有烤洋蔥、蕃茄、沙律菜、車打芝士和MUSE秘製醬。麵包是屬於鬆軟款式, 漢堡扒的牛肉味香濃多肉汁, 新鮮的沙律菜和蕃茄可以中和油膩感。而MUSE秘製醬味道有點像日芥末的味道, 為經典的漢堡包增添了新鮮的味道。套餐加$28可以搭配一款小食和飲品, 小食當然要選擇薯條, 兩者不可缺一。薯條即炸熱辣辣, 炸得金黃香脆, 外面還灑上了鹽及和香草。

♡ 經典安格斯牛堡 $78

1K
上星期去銅鑼灣開完會,見時間尚早,諗住同同事happy hour 完先番屋企,但大家有點餓,於是我們行經軒尼詩道發現這開揚小店,被店舖漫畫裝潢吸引,而舖內環境舒適,十分適合和同事朋友happy hourMUSE burger $98 (升級和牛+$28)超足料的漢堡,蛋、烤洋蔥炒菇碎蕃茄煙肉沙律菜車打芝士加特製醬汁,漢堡口感紮實,食晒成個真係好滿足Classic Angus beef burger $78 (set +$28)所有漢堡加$28都可以配 餐湯 / 薯條 / 沙律 / 蕃薯條,上菜速度快薯條熱辣辣。飲品方面點了藍莓青檸氣水同泰飛梳打水都好清新—————————————————Muse Burger (灣仔)灣仔軒尼詩道353號地舖—————————————————#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #銅鑼灣美食推薦 #銅鑼灣美食 #灣仔美食推

MUSE burger $98 (升級和牛+$28)

—————————————————

Muse Burger (灣仔)
灣仔軒尼詩道353號地舖

—————————————————

#hkfood #hkfoods #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #hongkong #hongkongfood #香港 #香港美食 #吃貨 #銅鑼灣美食推薦 #銅鑼灣美食 #灣仔美食推薦 #灣仔美食 #burger
2023-09-18
$120 (Dinner)
2023-09-25 29 views
早兩日先話想食burger,今日朋友仔話得閒陪我食飯,我梗係把握機會同佢食burger,即刻搵下附近邊度有得食。好,坐低睇下有咩好食先,除左burger,仲有意粉、all day食。Muse burger,大大個超厚burger,手打安格斯牛,肉質好有口感,加上muse秘製醬汁,成個buger 好juicy。裡面配菜仲有蛋、炒菇碎、煙肉、蕃茄等等,足料又好味。跟餐有小食和飲品,小食可以揀湯。粗薯條係超正,食落脆卜卜,又有薯仔肉咬下。日本松葉蟹蝦膏意粉,意粉上面有一堆蟹肉,新鮮蟹味濃郁,拌埋掛滿蝦膏嘅意粉,唔錯!

裡面配菜仲有蛋、炒菇碎、煙肉、蕃茄等等,足料又好味。

跟餐有小食和飲品,小食可以揀湯。

粗薯條係超正,食落脆卜卜,又有薯仔肉咬下。

2023-09-23 34 views
今晚係銅鑼灣搵野食,係鵝頸橋附近搵到呢間burger醫下肚。經典安格斯牛堡 ($78)呢個牛堡好豐富,沙律菜蕃茄洋蔥芝士等基本材料唔少得!安格斯牛嘅漢堡扒食落都好juicy,整體都唔錯囿點辣雞堡 ($78)雞堡入面有塊大大嘅炸雞扒,辣辣地幾惹味!外皮炸得啱啱好夾埋落包度食都仲好脆口,唔會乾仲好多汁。配一個叫做囿點辣嘅醬汁,類似沙律醬甜甜地選擇都幾多,除咗豬牛雞肉等常見餡料,想特別啲仲可以揀蝦堡同羊堡!

經典安格斯牛堡 ($78)

囿點辣雞堡 ($78)

2023-09-22 14 views
今日同友人去咗間位於銅鑼灣和灣仔之間既burger店,門面設計以雲石為主。餐廳background music以本地廣東哥為主👍🏻支持本地音樂。講返正題先,我叫咗個期間限定既廣島𤐶明太子和牛漢堡,$138。值得讚係上菜速度超快!廣島𤐶有兩隻,都有咬口。明太子醬幾特別,如果有更多juice有更好。和牛係整個burger最出色的,有牛味,唔會硬。麵包都好味呀。友人叫咗個日本松葉蟹蝦膏意粉,$108。賣相幾好,如果有更多配菜就更好。另外小食方面,薯條同沙律都好味,飲品則配茶!

值得讚係上菜速度超快!
廣島𤐶有兩隻,都有咬口。
明太子醬幾特別,如果有更多juice有更好。
和牛係整個burger最出色的,有牛味,唔會硬。
麵包都好味呀。
友人叫咗個日本松葉蟹蝦膏意粉,$108。
賣相幾好,如果有更多配菜就更好。
另外小食方面,薯條同沙律都好味,飲品則配茶!
2023-09-22 28 views
We thought with all the good comments this restaurant is worth trying, yet with disappointing burger & environment. For seating - shared area with a hotel reception & with open windows so the filled street noises. For the burger - Patty is loose meat, fries are package ones. Normal size, nothing special and not particularly cheap. Toilet is super small
Toilet is super small
2023-09-19 21 views
今日係利舞台做完gym,約左朋友係附近搵野食,咁岩見到呢間裝修幾特別既漢堡包餐廳(大量動漫角色),見咁耐無食過漢堡包就試下啦#MUSE漢堡-呢個漢堡中間有厚厚漢堡扒、半生熟蛋、煎菇同佢自家Muse秘製醬,一切開個蛋,蛋汁就漏落塊扒同個包,食落勁juicy👍🏻👍🏻,加埋佢個醬,成個包風一陣就食完,差d想買多個黎食#黑松露磨菇芝士牛堡-朋友揀左呢款漢堡包,一切開就聞到濃濃黑松露味,芝士味配上黑松露味,都算幾夾另外,所有漢堡包加$28會有小食+飲品,我地加左餐湯同沙律,仲有洋甘菊茶,總括黎講,漢堡包好食,最好加埋套餐就會均衡d

下班後又在灣仔覓食,經過路邊這家漢堡店,被裡面的動漫裝修吸引🌟,就來打卡一下。·看了網上的評價,說漢堡🍔盲點不踩雷。我和朋友分別選了手打菠蘿蝦堡和招牌Muse Burger。·🦐蝦餅裡面有顆顆彈牙蝦肉,外層口感酥脆又不油膩。中間還夾著兩塊鮮嫩菠蘿🍍·🐮Muse Burger超超超厚實,分量Max‼️牛肉餅厚實又juicy,牛味正宗👍🏻 中間超多料·➕28蚊可以轉成set,多一份小吃和飲品,都不錯👍🏻
➕28蚊可以轉成set,多一份小吃和飲品,都不錯👍🏻
手打菠蘿蝦堡
手打菠蘿蝦堡
2023-09-17 15 views
呢間灣仔嘅漢堡包店有一幅漫畫風格嘅牆 咁啱經過就俾佢吸引咗入去食吓野啦😙MUSE漢堡本身漢堡係配安格斯牛嘅 但係我就將佢升級做和牛🐮 牛味更加香濃同juicy 其他配料有蛋 烤洋蔥 炒菇碎 番茄 煙肉 沙律菜 車打芝士同MUSE秘製醬 咁多配料真係非常豐富啊🍔 全日早餐呢個all day breakfast同樣咁豐盛🤣 有煙三文魚 德國腸 煙肉 黑松露炒蛋 炒菇碎 番薯條 沙律菜 煎番茄 茄汁豆 麵包 就咁睇擺盤咁色彩繽紛已經覺得好開心😉小食跟餐會有小食 食漢堡包點可以冇薯條㗎😺 呢度嘅炸薯條仲要係粗薯條嚟㗎 如果唔想食薯條咁悶就可以揀番薯條 兩款都炸得好熱辣辣㗎 番薯條都好有特色🍟 汽水漢堡包配汽水又係絕配啦 仲會提供埋冰底 真係好貼心好消暑🥤呢間漢堡包店仲做緊第二個餐半價嘅優惠 都真係幾抵食㗎😝 同朋友一齊嚟食就更加抵啦

MUSE漢堡

汽水

Type of Meal
Dinner
2023-09-16 15 views
軒尼詩酒店旁的一間充滿動漫感的手工Burger鋪牆壁有好多經典漫畫每年代每套大熱的漫畫 各佔一嗰框架仲有一套你會識裝潢光猛企理、座位闊落雖則主打漢堡包亦有意粉、全日早餐、各款小食吧枱設計 想晚上飲杯啤酒亦得MUSE漢堡 $98覺得招牌漢堡超足料 会安格斯和牛、煙肉、火腿、雞蛋等最意外係這一大塊煎蛋,港式風味,內裏流心,一口咬落蛋汁融落和牛上,滿足!所有餡料味道都互相配合明太子廣島蠔和牛漢堡包 $138推介這期間限定漢堡!!!用 Bakehouse麵包製造 口感鬆軟又夠牛油香吉列廣島蠔好新鮮,充滿海水味;而明太子醬汁是放在和牛底部,避免把吉列蠔整淋,明太子醬汁亦非常配合,令咸鮮味更突出更有日本風味👍🏻和牛漢堡肉juice 不在話下這款新配搭新嘗試值得encore!!跟Set $28 配薯條/蕃薯條 和飲品
軒尼詩酒店旁的一間充滿動漫感的手工Burger鋪
牆壁有好多經典漫畫
每年代每套大熱的漫畫
各佔一嗰框架
仲有一套你會識

裝潢光猛企理、座位闊落
雖則主打漢堡包
亦有意粉、全日早餐、各款小食
吧枱設計 想晚上飲杯啤酒亦得

MUSE漢堡 $98
覺得招牌漢堡超足料 会
安格斯和牛、煙肉、火腿、雞蛋等
最意外係這一大塊煎蛋,
港式風味,內裏流心,一口咬落蛋汁融落和牛上,滿足!
所有餡料味道都互相配合

明太子廣島蠔和牛漢堡包 $138
推介這期間限定漢堡!!!
用 Bakehouse麵包製造 口感鬆軟又夠牛油香

吉列廣島蠔好新鮮,充滿海水味;
而明太子醬汁是放在和牛底部,避免把吉列蠔整淋,
明太子醬汁亦非常配合,令咸鮮味更突出
更有日本風味👍🏻
和牛漢堡肉juice 不在話下
這款新配搭新嘗試值得encore!!

跟Set $28 配薯條/蕃薯條 和飲品
  • 明太子廣島蠔和牛漢堡
漢堡自小陪伴我地長大近年對Burger愈來愈有要求灣仔呢間主打漢堡嘅餐廳即叫即製有水準見到新張優惠.第二個餐半價梗係叫兩個Set 更抵食啦✨MUSE 漢堡裡面夾著安格斯牛,煎蛋, 洋蔥, 炒菇碎,蕃茄,煙肉,沙律菜,車打芝士, 配上秘製醬汁厚厚嘅漢堡足料有份量令口感同味道更豐富✨黑松露蘑菇芝士牛堡安格斯牛同burger係完美嘅配搭每啖都滲出啖啖黑松露嘅味道外層麵包鬆軟.一試愛上追加套餐+$28, 跟埋飲品 同 前菜/ 小食✨薯條粗身薯條即炸熱辣辣又香又脆✨藜麥黑醋沙律沙律菜新鮮爽口加上黑醋.酸酸地好醒胃✨洋甘菊茶加杯Twinnings熱茶味道甘香.可以中和一下外賣價錢超抵食.性價比好高一定有下次

漢堡自小陪伴我地長大

2023-09-15
Type of Meal
Tea
2023-09-15 10 views
行過灣仔一間精品酒店,發現有burger食,牆身有好多漫畫,原來係店主自己畫架!好適合同朋友收工過嚟飲杯野同食飯😊主打MUSE漢堡一定要食!超厚呀!有煎蛋🍳煙肉、巨型漢堡扒同生蕃,而且麵包鬆軟又帶少少甜味,咬落去真係要張開大嘴巴先食到😆超大份🤪油脂連肉汁一齊爆出嚟,食嘅時候要小心呀😂另外,MUSE 摩天輪小食拼盤有齊五款小食,炸物為主,分別有雞翼、雞塊、薯條等等,最佳佐酒小食😋主食當然唔少得我地每次到餐廳必點嘅肉醬意粉🍝肉醬超多呀!而且有少少辣味,用上粗身意粉好夾👍🏻 仲有超多芝士添🧀️仲有蟹肉意粉超有驚喜!只係用蟹肉同洋蔥配特製意粉醬,食到超香濃嘅蟹味,食唔停口😋回頭率100%!

2023-09-15 10 views
MUSE漢堡 $98 set+$28 (蕃薯條+$8)同店員傾過先知原來佢哋漢堡嘅牛肉都係自己整,係搓嘅時候會調左味先,同埋會整定個波型,又可以保持水準之餘,客人又唔洗等咁耐,個牛肉真係好好味,又有肉汁,唔會太乾身,個包好足料,有蛋,烤洋蔥,炒菇碎,蕃茄,煙肉,沙律菜,車打芝士,細食少少都食唔曬丫黑松露雜菌雞肉意粉 $88 set+$28個意粉就係用淡忌廉去煮,會creamy啲,又會重奶香味,啲雞肉都好夠味,唔會好乾身,加埋啲炒洋蔥令到成個意粉加曬分,唔會好膩混合水果汽水有濃濃嘅蘋果同百香果味,唔會太甜,好清新
MUSE漢堡 $98 set+$28 (蕃薯條+$8)

黑松露雜菌雞肉意粉 $88 set+$28

混合水果汽水
有濃濃嘅蘋果同百香果味,唔會太甜,好清新
$100 (Dinner)
牆身上面既漫畫繪畫🎨我英、電鋸人、𝙹𝙾𝙹𝙾都係店長熱愛動畫既心血結晶🥰好有心機,哩度係一間新開既漢堡店🍔同普通漢堡店唔同嘅係,除咗漢堡包以外仲有賣燉飯,全日早餐呢啲嘢食,幾特別👍🏻店主仲話好歡迎各位動畫迷𝚌𝚘𝚜𝚙𝚕𝚊𝚢過黎食嘢開𝚙𝚊𝚛𝚝𝚢添🥰動畫迷有福了✨🍔𝙼𝚄𝚂𝙴漢堡 $𝟿𝟾太多味道選擇唔知叫邊款🤣就叫咗佢地招牌𝚝𝚛𝚢𝚝𝚛𝚢~好足料大份,面包皮有烘過好脆💕安格斯和牛、煙肉配搭秘製醬好正✨意外地有一大塊煎蛋🥚突然有種家的味道🥰轉套餐 +$𝟸𝟾-🍟薯條-草莓檸檬紅茶(補$𝟷𝟾)🍝泡菜煙肉卡邦尼意粉$𝟾𝟾係韓西合璧既神奇組合😂意外幾好食✨啱晒鍾意食泡菜嘅小編😆鍾意泡菜嘅大家都可以試吓~轉套餐 +$𝟸𝟾-🥗藜麥黑醋沙律-百香果紅茶(補$𝟷𝟾)

🍔𝙼𝚄𝚂𝙴漢堡 $𝟿𝟾

轉套餐 +$𝟸𝟾
-🍟薯條
-草莓檸檬紅茶(補$𝟷𝟾)

🍝泡菜煙肉卡邦尼意粉$𝟾𝟾

轉套餐 +$𝟸𝟾
-🥗藜麥黑醋沙律
-百香果紅茶(補$𝟷𝟾)

2023-09-09 36 views
經過銅鑼灣與灣仔中間新開漢堡店,位置喺一間酒店大堂半開放式。本身諗住試下招牌漢堡,原來menu 有全日早餐,作為ADB控嘅我, 梗係唔放過!$100有找超抵食,加28蚊升級至套餐連小食嘢飲。本身諗住揀番薯條,店員好心提醒本身ADB已經有, 就轉咗個勁多粟米同蘑菇嘅餐湯。嘢飲$18升級士多啤梨檸檬紅茶。酸酸甜甜好解渴,茶味仲有回甘。一上菜見到勁大份,非常足料。黑松露蛋夠滑,聞到陣陣超香松露味。連咁啱經過準備check in嘅同胞大媽都望到眼鯨鯨唔願行。佢嘅友人都忍唔住問佢「看啥?」 麵包用牛油烤過,煙肉唔太鹹,番薯條可以再脆啲 。份量大到食到一半就已經飽咗~🙈