呦呦鹿鳴布丁燒 Deerlicious Pudding📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期地下Kiosk LG-B2唔知大家有無食過布丁燒呢?見就見得多,食我真係第一次!聽聞呢間布丁燒大有來頭,話去葵廣掃街必食,所以去Mira Place幾次都想食,無奈之前疫情嚴重,喺街食唔係咁方便,所以一路都無試到。但最近放寬咗,我哋今次行過就決定要叫兩個立食,店員好細心咁幫我哋即場倒出嚟食,夠晒凍夠晒新鮮!呢間店嘅老闆係一對夫婦,佢哋專程去台灣學師,將布丁燒帶嚟香港,仲開咗4間分店!每個布丁燒都係由焦糖布丁加日式芝士蛋糕合製而成,每一啖都食到兩種甜品,口感一軟一滑,出奇哋夾!加上每一個布丁燒都印有可愛嘅圖畫同貼地字句,令人未食先興奮!除咗一個個散賣,我見佢哋仲有推散水餅,鬼馬嘅字句如「走先啦係咁先啦」同「Goodbye to me」夠晒吸晴,而且價錢唔貴,如果有邊日要派散水餅都可以考慮下支持小店! 💰$38忘憂唂布丁燒 🍫🍮呢款濃醇朱古力布丁燒係用咗堪比Hermes嘅高級朱古力去整,70%cocoa嘅濃度啱晒愛食朱古力我! 💰$38椰爺布丁燒 🥥🍮呢款招牌布丁燒用咗新鮮泰國椰青去整,食落除咗有蛋香
呦呦鹿鳴布丁燒 Deerlicious Pudding

[價錢 Price]
💰$38
忘憂唂布丁燒 🍫🍮

[價錢 Price]
💰$38
椰爺布丁燒 🥥🍮
呢款招牌布丁燒用咗新鮮泰國椰青去整,食落除咗有蛋香味,仲有清新嘅椰子味同椰肉粒粒,三重享受,我位愛試特別口味嘅朋友大推!