呢一兩年超hit嘅法式布甸麵包熱潮好似仲係未減退🤣不過而家坊間好多麵包舖都有做當然質素都好大差別🫣之前曾經介紹過嘅呢間無添加麵包店 嘉多娜我諗大家都唔會陌生食過佢嘅布甸麵包都唔錯🤤出咗泡芙布甸得佐敦分店有得賣呢日襯住放假就去碰下運氣🤓泡芙布甸包同樣都係固定時間出爐暫時只限佐敦渡船街分店多數下午12:30同3:00出爐當日平日下午1:15左右去到都貨源充足❣️泡芙布甸包拎上手都幾墜手!自己拎咗返到就常溫食一咬落去啲餡已經爆曬出嚟🤣🤣本身以為會係布甸企身啲嘅質感冇預計到原來係超級無敵流心😹真係唔太建議係街食因為真係會食到好呢hea🤣泡芙皮保持到微脆裡面嘅布甸餡係好食嘅🤤同布甸包一樣味😻好有奶香 又帶啲焦糖味❣️蛋香就冇咁重食落唔會太甜如果再嚟我都會再encore😎🤟🏿法式布甸咁啱嗰日去到都有布甸麵包唔執輸嘅我梗係買埋😻估唔到一年前食到而家都冇加到價🥹更加要支持下🤟🏿上次食嘅係油麻地分店今次食佐敦店嘅布甸包感覺有啲唔同先講味道就一樣咁好食布甸嘅蛋香同奶香都好足🤩不過口感上油麻地店嘅布甸包比較似雙皮奶咁而佐敦店就似mousse狀態前者就滑溜啲 後者就偏綿滑個人鍾意油麻地嗰款多啲🤪法包口感比上次食進
呢一兩年超hit嘅法式布甸麵包

暫時只限佐敦渡船街分店
多數下午12:30同3:00出爐
當日平日下午1:15左右去到都貨源充足❣️

泡芙布甸包

拎上手都幾墜手!
自己拎咗返到就常溫食

前者就滑溜啲 後者就偏綿滑
個人鍾意油麻地嗰款多啲🤪

法包口感比上次食進步咗😍
好煙韌但又唔會要好用力扯
而且好有麵粉香!
TakeAway