2022-04-17 182 views
本身我唔係特別好麵粉類製品,不過少左堂食時就慢慢領略到佢地既吸引之處,仲會去唔同既麵包蛋糕店朝聖😂最近見到唔少人介紹呢間,即日填表留包會有九折優惠,不過Creme Brulee同Tiramisu Soft Bun除外🤭▪️ Tiramisu Soft Bun(7.5/10)💲26幸運地Walk In買到最後一個😱店員提醒要一個鐘內擺返入雪櫃,但我好快返到屋企即食就無雪🙈面頭都係可可粉,Mascarpone Cheese既幼滑細膩程度比預期中有驚喜,亦有微微咖啡香既手指餅,相信如果味道再濃些少更滿足,包體係濕潤軟熟既軟包,有別於坊間製作布甸包所用既法包😗但係由於未成功買到其他店既布甸包黎試,無比較必定無傷害😲▪️ 開心Share大爆芝(6/10)💲36 (半份)聞落個包有蕃茄香草味幾香,不過入口就唔太濃🌿內餡會似披薩咁🍕有幾重芝士同埋茄汁,焗返熱的確做到拉絲效果,但係唔知係咪天氣熱得濟食落有少少酸醙味😩🔎 整體評分(7/10)

Tiramisu Soft Bun

▪️ 開心Share大爆芝(6/10)💲36 (半份)
開心Share大爆芝 (半份)

🔎 整體評分(7/10)
Tiramisu Soft Bun