2023-02-07
✨微辣大排檔 ✨ 大玩老香港澳門情懷🤩以為呢一間由微辣開辦嘅餐廳只係玩裝修食格調 點知食物質素出乎意料地有水準可以一試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)餐廳劃分左唔同區域, 包括大排檔風格舊式冰室, 港澳渡輪, 娛樂城, 香港地地鐵主題等, feel到每個細位都絞盡腦汁花盡心思👍🏻🌶️微辣三寶車仔麵🍜三寶係指陳皮魚蛋, 蘿蔔同豬皮 蘿蔔清甜 豬皮爽口 陳皮魚蛋好味 蔥同菜譜嘅份量可以自己調校 湯底我哋揀咗微辣汁 對我地來講辣到啱啱好 麵揀咗幼麵 口感幾豐富٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🐷豬扒菠蘿包套餐🥯豬扒煎得啱啱好 唔會太老 菠蘿包就普通 菠蘿皮焗得唔夠香脆(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)加分位係港式粗薯條 熱辣辣咁送上嚟 唔係一早炸定的~ 整體嚟講食得開心 裝修好有特色 背景音樂好聽 係Rachel嘅青春快門 不過一個鐘內不停loop呢首歌就會有dd悶(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)建議換多幾首歌 haha ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 仲有好多signature dish未試😆Rating👅好食:7.5/10🏠環境:9/10👍🏻推薦:8/10人均消費:$70📍微辣大排檔沙田沙田正街2-8號新城市廣場第三期2樓A216號舖*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*
🌶️微辣三寶車仔麵🍜
👍🏻推薦:8/10
人均消費:
📍微辣大排檔
沙田沙田正街2-8號新城市廣場第三期2樓A216號舖
*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚