2016-04-08
係一個風和日麗既晚上,我約左幾個大學同學試下係市區裏面bbq。起初我地都唔係好信係旺角會有室外bbq場。推過餐廳門口,行左一陣,出面就係一個樓上好既大open area。我係第一次係大廈既中空平台食野,感覺呢到好有格調,好有蘇豪區既風味。餐廳有傳統既燒烤爐,又有美式烤爐提供。由於我地淨係得幾個人,所以我地就用美式烤爐bbq。呢到提供幾豐富既食材,例如牛,雞,豬扒,鴨胸,雞翼,豬頸肉,各樣丸類,金菇,番薯等...可以任飲汽水。食材睇落去都唔錯,好足份量。我地一邊燒,一邊食,一邊係一個好relax既空間講番以前既野,真係好舒暢。好彩有燒烤達人負責燒俾我地食,所以燒出黎既食物都幾好味。最後埋單加埋一先兩百頭一個人,其實同普通既bbq既收費差唔多,但係勝在呢到有獨立既環境,可以同三五知己自成一國,享受係呢個生活急促都市入面既寧靜,確實係一個唔錯既選擇。