2023-02-19 128 views
近年積極開分店的平價食肆,我屋企同公司附近都有間!一個人食可以盡興,但好多時都會同朋友或屋企人開心Share,因為每次去到望住餐牌覺得樣樣都想食呢。。。① 一口豚肉雲吞 $45/20隻雙拼口味招牌小雲呑,我鍾意食粟米豚肉雲吞,因為加入粒粒粟米口感豐富。另一款口味今次選了韭菜豚肉,唔算特別,但就是我喜歡的口味。② 麻辣雞絲手工涼皮 $40平時我都鍾意食撈撈涼皮,呢個雞絲幾多,涼皮煙韌惹味,除左麻辣醬料,仲有青瓜絲,店家特製菜脯!堂食仲可以自己再加菜脯,正阿!③ 串串鍋 $40長洲大魚蛋,振興100%牛肉丸,五香豆腐串,台灣滋味香腸,清甜蘿白,鮮味海帶結,振興豬肉丸,爽脆蓮藕片呢個串串鍋好多料,好大件,味道唔會好辣,我甚至嫌唔夠辣要自己加辣!下次應該要試下揀辣啲。眾多配料之中,我鍾意台灣腸同牛肉丸,始終都係肉食者,前者口感結實,後者彈牙。④ 蜜汁芥末炸雞翼 $35/5隻蜜糖芥末醬唔太濃味,雞翼大大隻,熱辣辣,外脆內軟。⑤ 冷泡黃金大麥茶 $20⑥ 氮氣香桃茶 $18跟主食只需加$12加配,食完辣野加埋枝冷泡茶真係大滿足。屋企辣椒油差唔多食完,今次我買左罐麻辣醬 $38,寫住香港製造,唔知好
一口豚肉雲吞

① 一口豚肉雲吞 $45/20隻雙拼口味
麻辣雞絲手工涼皮

② 麻辣雞絲手工涼皮 $40
串串鍋

③ 串串鍋 $40
蜜汁芥末炸雞翼

④ 蜜汁芥末炸雞翼 $35/5隻
蜜糖芥末醬唔太濃味,雞翼大大隻,熱辣辣,外脆內軟。

⑤ 冷泡黃金大麥茶 $20
⑥ 氮氣香桃茶 $18
跟主食只需加$12加配,食完辣野加埋枝冷泡茶真係大滿足。
麻辣醬

屋企辣椒油差唔多食完,今次我買左罐麻辣醬 $38,寫住香港製造,唔知好唔好食呢。
一口豚肉雲吞
麻辣雞絲手工涼皮