2015-11-15 1066 views
聽同事&朋友都多次推介,但又話排好耐隊,所以遲遲未試,終於有日約咗人未夠鐘,咪排隊試吓。行到加拿芬廣場分店,攞張飛慢慢等,因為有太多時間,都唔介意等多久。輪到我,侍應安排一個靠柱位置,其實都頗為死角,正常應該3或4面都被侍應們見到,但嗰日只有1面。雖然唔趕,不過嗰個揾個人都無嘅感覺(唔係冇侍應,去過都知,只係唔多;但客就好多,而且個場都算大),相信有讀者有同感。終於有個送完餐去隔離枱,即刻落單叫了“teawood紅燒牛肉麵 $60 &玫瑰花洋甘菊花茶 $37“又過咗一陣,麵來了,先食牛肉……第一件真心失望,可能聽到太多好評,正所謂“期望越大,失望越大“,牛肉唔夠“林“,牛根部份更有橡根感覺,做唔到台式牛肉麵的牛肉神髓。之後的牛肉,有啲夠“林“,有啲唔得。如果牛肉水準可以保持會更好!花茶跟台灣的咖啡店做法差不多,一壼茶有花(唔係茶包)再加小爐在茶壼底部保温,好!環境舒服,木為主的裝修及枱椅夠闊大,觀察到卡位的更大,就算枱上同時放3或4款食物share 都夠位。

$107 (Lunch)