2016-09-22 2514 views
平時同朋友三五知己都幾喜愛搵唔同國家既菜式試,其中中東菜真係甚少會去食,總覺得只係食咖哩同薄餅,好似無咩選擇同貴格唔飽,但今日我地被依間餐廳改觀左我地對中東菜既觀感,因為門口櫃臺旁有個大大既玻璃窗放住巨形大塊薄餅,被吸引左而入左去做我地既晚餐店內細小峽窄,走廊擺放幾張高身既二人桌,但走廊可行走既範圍只有兩個身位,行到餐廳既最入放左數張三至四人桌,雖然地方不大,但都有唔小人用餐<<串燒雞肉卡巴>>用左錫紙捲住整條卡巴,再切開分成兩份,可以方便拎著食,薄餅入面捲住生菜、雞肉、特別沙律醬料、蕃茄,口感似食緊披蕯,薄餅皮好鬆軟,肉同菜既比例平均,捲住配料一口食惹味可口,味道幾特別同有地道既味道另外叫左支蘋果汁,係有汽的,幾好飲又唔甜<<咖哩魚配飯>>用碗裝著咖哩同魚塊,咖哩味道好重香料味,味道質感比平常食到既咖哩不同,咖哩汁內有少許既洋蔥薯蓉同味道帶酸,魚塊肉質腍滑,配幼長身中東白米飯,撈咖哩汁一口食仍食得出米飯粒粒分明,保持到獨有既特色口感味道<<辣雞翼>>雞翼食落有輕微既辣,配特製芝士醬汁,芝士

<<串燒雞肉卡巴>>
另外叫左支蘋果汁,係有汽的,幾好飲又唔甜
<<咖哩魚配飯>>
<<辣雞翼>>
雞翼食落有輕微既辣,配特製芝士醬汁,芝士醬味道好濃,沾住食都幾好味
整體而言,我覺得味道同中東餐館一樣,依度以大眾平民化既價錢取勝,真係唔輸洩餐館既質素
$90 (Dinner)