2018-12-30 226 views
係屯門行完山,即刻想食返啲甜野補充體力。不過大商場裡面既甜品店價錢偏貴,所以係openrice揾到哩間嘆甜品,雖然位置離市中心偏遠,大概走十幾分鐘,但價錢比起大商場真係平廿幾至三十蚊,所以都值得既。小食拼盤份量都好多,雖然味道好普通冇咩特別,不過勝左即點即炸,所以都好熱好脆。哩到窩夫種類都幾多。不過見到有個限定推出既烘焙黑糖珍珠窩夫賣相都唔錯,所以就揀左。個窩夫份量都係好多,絕對可以當正餐食。碟上面用朱古力醬畫左啲圖案,都幾有心思幾得意架。哩個窩夫味道真係好好,軟硬適中,不過最正就係佢個烘焙醬,好香茶味,食落唔膩唔會好甜。哩款窩夫我覺得配綠茶雪糕係最夾,可能大家都係茶味掛。

2018-12-26