2018-08-14 51 views
行開深水埗,食燒味斬料,一定揀「快靚正」。價錢公道,份量又多,而且燒味全部都係餐廳每日新鮮爐燒,保證唔係工場出品一行四人叫左例牌叉燒,半肥瘦,肥瘦相間,叉燒夠淋,醃得入味,甜度適中,絕無半點痴牙例牌燒腩,外皮燒得好香脆,而且瘦肉脂肪比例均勻,肉味濃,就連五花腩最底層嘅硬肉都做得好鬆軟,配埋芥辣一齊食,好滋味例牌燒鵝,肉多肥厚,咬落多汁,滿口鵝香帶點鵝既膻香味,可能有啲朋友唔鍾意陣膻味,但我鐘意食鵝過於鴨就是因為呢陣香膻味,而且餐廳燒既時間掌握得很好,肉質唔嚡口點埋酸梅醬食,一絕例牌油雞,醃得顏色均勻亮澤!果然雞夠嫩滑,皮亦夠薄,冇多餘肥膏,同樣推介同行友人都說餐廳的例牌份量十足!笑說一碟份量等於某某大集團的兩碟的份量而且見到好多人都叫燒味飯,啲飯堆到成座山咁高斬料又足!經開附近必定再來光臨!
行開深水埗,食燒味斬料,一定揀「快靚正」。

一行四人叫左

就是因為呢陣香膻味,而且餐廳燒既時間掌握得很好,肉質唔嚡口
點埋酸梅醬食,一絕

而且見到好多人都叫燒味飯,啲飯堆到成座山咁高
斬料又足!經開附近必定再來光臨!