2017-06-14 61 views
台式打邊爐今次真係第一次試,好彩有侍應哥哥幫手講解下,唔係都唔知點揀!落單,火鍋當然係湯底最重要啦,呢到有白肉鍋、海鮮鍋,都有成十種湯底揀,侍應哥哥推薦三杯雞同埋台式牛肉鍋湯底,咁鍾意食牛肉麵嘅我梗係揀牛肉鍋湯底啦。而除咗任叫嘅火鍋料之外,佢仲有啲肉類同2 set食物畀你揀,一set係貴氣啲嘅食材,一set係台灣夜市食物,好似係滷水嘢多。比較之下,另一set有幾樣黑松露餃,所以揀佢!食物方面,個前菜真係要一讚,個麻辣雞唔鞋口又夠味,個黑木耳都好香,我同同行友人都encall咗一次!肉方面叫咗黑毛肥牛同埋豬頸肉,個人喜歡豬肉多啲,入口即化,肉味幾夠!牛就韌身啲,厚咗啲,要咬多幾下先得。至於「炸物」方面都幾好,啲魚皮好大塊!而且都炸得幾香,滾耐咗都唔會變軟皮蛇,好味!而響鈴都係加大碼,一條可以當2條食!不過講加大碼,呢個都只係開始,佢哋嘢飲先驚人!佢哋有台式嘢飲叫,好似我老婆叫咗個蛋糕奶茶,勁大杯,係平時台式飲品店加大碼嘅size,味道都幾好!除咗台式嘢,佢有汽水系列,我要咗個七喜巨蜂提子沙冰,佢會有個架倒轉支汽水插入去,好得意!而呢個沙冰都係好推薦,個味好夾!熟食的話,首推有「黑松露」字

至於「炸物」方面都幾好,啲魚皮好大塊!而且都炸得幾香,滾耐咗都唔會變軟皮蛇,好味!而響鈴都係加大碼,一條可以當2條食!不過講加大碼,呢個都只係開始,佢哋嘢飲先驚人!佢哋有台式嘢飲叫,好似我老婆叫咗個蛋糕奶茶,勁大杯,係平時台式飲品店加大碼嘅size,味道都幾好!除咗台式嘢,佢有汽水系列,我要咗個七喜巨蜂提子沙冰,佢會有個架倒轉支汽水插入去,好得意!而呢個沙冰都係好推薦,個味好夾!熟食的話,首推有「黑松露」字頭嘅食物,好好味!個蟹柳都係加大版架。

總結的話,呢到好多食物、飲品都係加大碼,啱哂大食人士!如果你「好飲得」,去親打邊爐都會叫好多轉飲品,呢到都好適合!最後仲有甜品呀~
2017-06-08