2020-10-07
我真係好鍾意食火鍋,就算大熱天時一樣照食,何況而家秋涼就更加正,不過其實我想食火鍋嘅時候,四季都可以食,是關而家去邊度食嘢都有冷氣,每日收工既時侯,就係最輕鬆既晚飯時刻 😛😛😛———————🟥四川麻辣雞煲:好正宗又惹味的雞煲,喜歡吃辣的人一定喜歡這個,夠惹味又出色,雞肉滑溜,配菜有芫茜、茲菇,薑粒、🧄蒜.......等等,當然仲有一個好惹味既秘制四川麻辣火鍋醬汁,如果唔係點襯得咁好味既雞煲👍👍👍😋😋———————-🟪美國肥牛:肉嫩多脂,又滑又嫩的肉,食完個雞煲再加湯料打邊爐,食物味道更覺惹味———————-🟩西班牙🐷腩肉:仲有最愛既豬腩肉,仲有最愛既豬腩肉,肉嫩鮮甜又帶一點口感,正👍———————-🟫脆肉鯇:脆肉鯇是我最愛吃,愛吃牠的又爽又脆,還有切的刀工更令脆肉鯇吃起來的口感更加爽脆,曾經吃過一間脆肉鯇,切的方向就是吃下滿口骨,根本不可能吃到,所以吃脆肉鯇,切脆肉鯇的師傅更是一門功夫,而且價錢幾十元就大大件加大大碟,真的是爽😂,喜歡吃脆肉鯇的人就是喜歡吃這個口感的.......爽.....爽.......爽✌️———————-🟦皇帝菜:如果喜歡吃「唐hold菜」的人相信也會喜歡吃皇帝菜
———————
🟪美國肥牛:
🟩西班牙🐷腩肉:
🟫脆肉鯇:
🟦皇帝菜:
如果喜歡吃「唐hold菜」的人相信也會喜歡吃皇帝菜,因為它的味道隨了有些相似外,還比「唐hold菜」更嫩更甜😋
————————
🟧生根:食麻辣,索哂D汁,辣得好爽😂
🟨薯粉:更是爽滑彈牙👍
飲品更有多款選擇