2016-07-13 1305 views
東薈城食肆唔多,但就有一間高質素既上海菜。午市套餐,揀一餸,配飯或擔擔面,送豆漿或例湯。揀左糖醋魚柳同埋回窩肉。所有野都大大份,覺得糖醋魚柳好食d, 夠甜又夠酸,而且炸得好香口。回窩肉就無乜特別。擔擔麵同例湯都好大碗,5個人都夠分。花雕醉雞。冷盤夠凍,而且酒味夠濃夠入味。可惜雞肉鞋左少少,如果唔係就完美。炸銀絲卷。新鮮炸起,外脆內軟,唔錯生煎包。等左都幾耐,因為即叫即煎。警告大家小心食,因為一咬湯汁會爆出黎。入面肉饀大舊,足料。小籠包。呢個小籠包絕對唔小,係香港食過最大既,起碼係平時既2倍。Size大唔係因為皮厚,而係多湯汁! 小心夾起無夾穿,湯汁多到好似灌湯餃甘,一流!值得推介
東薈城食肆唔多,但就有一間高質素既上海菜。
炸銀絲卷。新鮮炸起,外脆內軟,唔錯
值得推介
  • 小籠包