2022-06-23 88 views
同大胃王朋友食晚餐,第一選擇永遠都係放題任食,咁至食得夠盡!今次揾到喺旺角有間新餐廳,主推活海鮮任食放題,算係喺香港比較罕有嘅放題形式!揀嘅係90分鐘 「下忍之卷」,$468唔算係好抵嘅價錢,定位都偏貴,不過見到全場有超級多嘅活海鮮,仲要喺水缸自己夾,即撈即放入火鍋中,新鮮程度都係唔係間間做到。加埋五、六款新鮮即切刺身、其他日式料理,真係覺得個胃都應接不暇😂😂 個定量set 包埋任點嘅澳洲牛板腱、美國牛小排、熊本豚肉,三款唔係多,但加埋全場小食同火鍋配料,仲有甜品、啤酒同汽水,仲有近期趣火紅嘅OOHA!相當有驚喜!Free flow 嘅牛係都幾高質,就算冇日本牛嘅雪花,但個大理石紋都肥瘦相間,算對得住個價!而熊本豚肉都ok,因為係日本豬,所以味道都幾濃郁㗎!小食方面個人覺得必點嘅有清酒煮蜆、辣酒花螺、牛柳粒同即叫即炸嘅蟹肉薯餅🦀,另外刺身雖然都係都係standard 款,例如三文魚、八爪魚同甜蝦,但全部都好新鮮,所以都值得一試!另外仲有其他炸物,都係即叫即炸,有胃口嘅我就梗係樣樣同朋友開心share,可以試多幾款嘛!