2023-08-25
繼上次食過位於深水埗、由一對港韓夫婦主理既韓式小店: 沛 🇰🇷 一直對佢嘅吞拿魚拌飯念念不忘,見到原來大角咀埃華街開左分店,即刻鎖定目標要再去食😍 大角咀仲新增咗鍋類,更加要試‼️豆芽炒五花腩鍋(加芝士) $258絕對係必食嘅韓國料理,爽脆嘅豆芽同甜甜辣辣嘅五花腩係完美嘅組合,本身唔太鍾意食豆芽嘅我都忍唔到食左好多😈 鐵板將五花腩表面烤到焦香的,加入芝士上配微微辣嘅秘製醬汁,店主建議下次可以試下加入白飯炒,撈飯一流😏 吞拿魚拌飯 $88一如既往超足料,有翠玉瓜、胡蘿蔔、涼拌菠菜、芽菜、冬菇、泡菜、青瓜、流心煎蛋,當然唔少得主角: 好幼滑好creamy嘅吞拿魚!! 撈飯真係無得輸,加埋甜甜辣辣嘅拌飯醬好夠味!!炸紫菜粉絲卷 $78小食方面嗌咗我最愛嘅紫菜粉絲卷,炸到脆卜卜超正,送酒一流👍薑茶,紅棗茶 (熱) $28唔飲酒都可以試吓養生熱飲: 薑茶,紅棗茶,啱曬女仔飲🙌🏻PS 下午時段可以帶寵物入餐廳內,當日仲有狗主們帶咗一群可愛柴柴🐶絕對係一間高質素寵物友善餐廳,下次一定要食埋部隊鍋🤩
豆芽炒五花腩鍋(加芝士) $258
吞拿魚拌飯 $88
炸紫菜粉絲卷 $78
小食方面嗌咗我最愛嘅紫菜粉絲卷,炸到脆卜卜超正,送酒一流👍
薑茶,紅棗茶 (熱) $28
唔飲酒都可以試吓養生熱飲: 薑茶,紅棗茶,啱曬女仔飲🙌🏻