2021-04-18
大全街可以話係大角咀食街,我地呢日去食西餐,假日去都有午市套餐,有主菜、餐包以及在湯/甜品/飲品三款中揀一。🍞Soup and bread是日fish soup幾大碗飲得出有魚味,魚湯唔杰身有少量魚肉。餐包唔係空氣包,餐廳有提供橄欖油和醋可以點黎食,不過個人比較喜歡蘸湯口感更佳😙🍝Linguine di pollo 意大利麵扁平幼身彈牙有咬口,用白酒蒜蓉醬烹煮,配料有烤雞肉、菠菜、甜椒,份量比想像中大份,朋友試左都覺得唔錯,話下次黎會叫呢款😛🥩Ribeye steak烤肋眼牛排配炸薯條,附上蘑姑醬、蕃茄醬同芥末醬,牛排以呢個價錢黎講有質素唔會韌。🍰Dessert 是日甜品係tiramisu,同平時食開嘅口感唔同,海綿蛋糕質感帶咖啡同酒味 餐廳唔使加一,湯同主菜上枱時,店員好主動詢問是否需要胡椒頗為貼心服務唔錯
🍞Soup and bread
🍝Linguine di pollo