2023-06-30 71 views
我睇下啱啱去左大角咀,見到一間好似日本小店咁裝修嘅「日嚐」。木門口已經貼住套餐餐牌,價錢親民。雖然店鋪好細,只有10-14個位,但係好舒服,唔會有壓迫感。而且店主好用心經營,讚啦👍🏻!套餐包括主菜、飯、麵同埋兩款小食,好豐富。我試咗慢煮黑毛豬配肉桂蘋果蓉$78,黑毛豬煎得外脆肉嫩唔鞋,加上蘋果蓉,甜甜地更加吸引味蕾。仲有慢煮封門柳🥩$98,牛味濃郁軟滑多汁,估計廚師煮到五成熟,再加上磨菇汁,另一種味道,好好味!套餐小食方面,柚子紫蕃薯蘋果沙律🍠雪糕咁滑,又香又好味,令人唔能自拔。山葵八爪魚🐙味道清新,八爪魚爽口,再加上少少辣嘅芥辣醬,更加開胃。套餐仲有大大碗鰹魚汁蕎麥麵,唔會太膩,仲爽口彈牙。大大碗日本飯軟香,加上$8嘅明太子同埋醬油蛋,令到白飯完全層次提升,無敵好味!最後加埋$15,飲嘅白桃乳酸梳打同埋百香果梳打,唔會太甜,好開胃,又解渴。總括嚟講,好滿足嘅一餐,值得一試!