2020-10-12
放工時間的大角咀,簡直是獅子銀行員工的天下🤣就在匯豐中心旁的街道,有一間只有十個八個位的拉麵小店,扎根多年,專賣札幌拉麵,麵條更是難得的用北海道直送拉麵!麵質唔錯。2人晚餐($258+10%),除了有兩個大過面盤的拉麵,仲可以揀3個小食❤️⭕️吉列炸豬扒好有日式家庭小店風味,炸完仲係有肉汁,又幾唔錯,不枉獲得多人推介。⭕️日式煎餃有成6隻咁多,難得的是自家製作,隻隻飽滿多汁,仲有d鮮味!一般拉麵店麵用較瘦弱的急凍日式餃子,呢間好有誠意。💖⭕️鹽燒燒雞翼兩串+燒雞軟骨兩串,童叟無欺的份量!!拉麵都有唔少選擇,我地試左招牌牛油拉麵式(+$10)和叉燒拉麵(+$10),加左牛油的味噌湯底果然即刻濃厚左,牛油真係有魔力。兩款湯底都唔太咸,易入口易接受,而塊叉燒勁大塊,非常軟淋,肉質都幾滑。二人餐整體食物種類多,份量足,d小食我覺得仲有少少日本小型居酒屋feel tim!
⭕️鹽燒燒雞翼兩串+燒雞軟骨兩串,童叟無欺的份量!!