2024-03-20 318 views
大角咀博文街間有一間以梵高畫作The Starry Night🌌命名嘅西餐廳,已經感覺到老闆會係個浪漫嘅人💕,雖然門面不算起眼,但食物質素絕對令人眼前一亮✨環境:7.5/10用畫作配合特色裝修以帶出浪漫及藝術氣息🎞️,所以燈光相對昏暗,老闆貼心地會提供小枱燈方便大家睇menu🕯️食物:8/10Dinner set menu for 2 $468餐湯轉左做龍蝦湯🦞(+$20)蝦肉爽口彈牙,湯個texture好幼滑唔會有顆粒感,值得一讚🤩前菜轉做鵝肝多士(+$88)好大塊🤤輕煎帶出鵝肝原本嘅油香,配合脆餅增加口感同減輕油膩感😋Main 揀咗香煎紐西蘭肉眼扒,熟度五成🥩,牛扒入口juicy,配合特有燒汁相當惹味,想簡單啲可以配合岩鹽同黑椒,鍾意食牛嘅朋友我會相當推薦佢一試,🎉星期二係steak night buy 1 get 1 free ‼️Pasta 揀左忌廉明太子蝦意粉🦐,意粉爽口彈牙而且掛汁,忌廉明太子汁香而不膩,加🤪甜品係福岡縣芝士蛋糕,同想象一樣冇失望,食西餐一定一定要食甜品keke❤️!💰性價比:8/10 人均$300左右,食物水準高,比不少西餐或cafe優勝👍🏿小店值得🈶更多人支持✔️

環境:7.5/10

福岡縣芝士蛋糕
鵝肝多士
香煎紐西蘭肉眼扒
2024-03-14
$300 (Dinner)
忌廉明太子蝦意粉
龍蝦湯