🍴今晚約咗𝒇𝒓𝒅𝒔去食𝒅𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓,就搵咗依間位於大角咀嘅𝓢𝓽𝓪𝓻𝓻𝔂 𝓝𝓲𝓰𝓱𝓽 🎨呢間餐廳真係好有情調,佢以梵高嘅名畫《𝓢𝓽𝓪𝓻𝓻𝔂 𝓝𝓲𝓰𝓱𝓽》為主題,裝修同氛圍都好浪漫同藝術。燈光都比較昏暗,令人覺得更加溫馨浪漫🩶🖤💕我哋𝟑個人就𝒐𝒓𝒅𝒆𝒓咗一份【𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓕𝓸𝓻 𝟐】 同一份 【𝓥𝓪𝓵𝓾𝓮 𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 (超值一人套餐)】【𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓕𝓸𝓻 𝟐】𖤐𝐒𝐎𝐔𝐏 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐘 是日餐湯𖤐𖤐𝐏𝐀𝐒𝐓𝐀𖤐𝐂𝐑𝐄𝐀𝐌𝐘 𝐌𝐄𝐍𝐓𝐀𝐈𝐊𝐎 𝐒𝐇𝐑𝐈𝐌𝐏𝐒 𝐒𝐏𝐀𝐆𝐇𝐄𝐓𝐓𝐈忌廉明太子蝦意粉🍝忌廉明太子嘅醬汁好濃郁,啖啖惹味微辣嘅明太子,加上彈牙入味嘅意粉同鮮美嘅蝦仁,真係好開胃,令人回味無窮😍𖤐𝐒𝐄𝐂𝐎𝐍𝐃 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐒𖤐𝐏𝐀𝐑𝐌𝐄𝐒𝐄𝐍 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍 𝐖𝐈𝐍𝐆𝐒牛油芝士雞翼🧈🍗牛油芝士雞翼外脆內嫩,可以自己灑上芝士粉,令味道更加香濃~🧀𝐏𝐀𝐍-𝐒𝐄𝐀𝐑𝐄𝐃 𝐅𝐎𝐈𝐄 𝐆𝐑𝐀𝐒 輕煎鵝肝 (+$𝟖𝟖)𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐂𝐎𝐍𝐆𝐄𝐑 𝐁𝐎𝐈𝐋𝐄𝐃 𝐀𝐁𝐀𝐋𝐎𝐍𝐄 磯燒飽魚 (+$𝟖𝟖)😚佢哋嘅鵝肝都唔錯,鵝肝外層煎到金黃酥脆,內

【𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 𝓜𝓮𝓷𝓾 𝓕𝓸𝓻 𝟐】

𖤐𝐒𝐎𝐔𝐏 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐘 是日餐湯𖤐

𖤐𝐏𝐀𝐒𝐓𝐀𖤐
忌廉明太子蝦意粉

𖤐𝐒𝐄𝐂𝐎𝐍𝐃 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𝐒𖤐
𝐏𝐀𝐑𝐌𝐄𝐒𝐄𝐍 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍 𝐖𝐈𝐍𝐆𝐒
牛油芝士雞翼

𝐏𝐀𝐍-𝐒𝐄𝐀𝐑𝐄𝐃 𝐅𝐎𝐈𝐄 𝐆𝐑𝐀𝐒
輕煎鵝肝 (+$𝟖𝟖)

𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐂𝐎𝐍𝐆𝐄𝐑 𝐁𝐎𝐈𝐋𝐄𝐃 𝐀𝐁𝐀𝐋𝐎𝐍𝐄
磯燒飽魚 (+$𝟖𝟖)

😚佢哋嘅鵝肝都唔錯,鵝肝外層煎到金黃酥脆,內部卻保持著絲滑嘅口感。每一啖咬落去,都會散發出濃郁嘅鵝肝香氣,超肥美嘅口感~🧡另外磯燒飽魚則鮮嫩彈牙,以蟹籽點綴都算唔錯🌊💙

𖤐𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄𖤐
𝐆𝐑𝐈𝐋𝐋𝐄𝐃 𝐔𝐒 𝐏𝐑𝐈𝐌𝐄 𝐁𝐋𝐀𝐂𝐊 𝐀𝐍𝐆𝐔𝐒 𝐑𝐈𝐁𝐄𝐘𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊 𝟏𝟐 𝐎𝐳
烤美國特選黑安格斯眼扒 𝟏𝟐𝐨𝐳 ($𝟔𝟒𝟖)

🥩主菜我哋揀咗𝐌𝐞𝐝𝐢𝐮𝐦嘅𝐀𝐍𝐆𝐔𝐒 𝐑𝐈𝐁𝐄𝐘𝐄 𝐒𝐓𝐄𝐀𝐊。💗牛扒肥美多汁,煎得啱啱好香噴噴,每一啖都充滿誘人嘅肉汁,食落口感鮮嫩,加上芥末或者燒烤汁食,都好正🤤🤤

𖤐𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓𖤐
𝐅𝐔𝐊𝐔𝐎𝐊𝐀 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐂𝐀𝐊𝐄
福岡芝士蛋糕

【𝓥𝓪𝓵𝓾𝓮 𝓓𝓲𝓷𝓷𝓮𝓻 𝓢𝓮𝓽 (超值一人套餐)】

𖤐𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐑𖤐
𝐒𝐎𝐔𝐏 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐃𝐀𝐘 是日餐湯

𖤐𝐌𝐀𝐈𝐍𖤐
𝐒𝐋𝐎𝐖 𝐂𝐎𝐎𝐊𝐄𝐃 𝐏𝐈𝐑𝐈 𝐏𝐈𝐑𝐈 𝐒𝐏𝐑𝐈𝐍𝐆 𝐂𝐇𝐈𝐂𝐊𝐄𝐍
慢煮霹靂香辣春雞 ($𝟏𝟕𝟖)

🐓🌶️份量十足嘅香辣春雞,雞肉十分嫩滑香辣,好開胃,仲配搭酥脆香口嘅薯條同清新嘅沙律菜,真係好滿足🍟🥗

𖤐𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓𖤐
𝐅𝐔𝐊𝐔𝐎𝐊𝐀 𝐂𝐇𝐄𝐄𝐒𝐄𝐂𝐀𝐊𝐄
福岡芝士蛋糕

🍰最後以甜品完美作結,芝士蛋糕好滑好香,入口即化,令整餐增添了一份甜蜜和滿足感🥰

✨整體嚟講呢間餐廳嘅食物質素唔錯,加上服務員親切嘅款待同埋浪漫輕鬆嘅氣氛,真係好適合同三五知己嚟食飯同聚會傾計💖

📍 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐫𝐲 𝐍𝐢𝐠𝐡𝐭 (大角咀)
🐰: 𝟒.𝟑/𝟓

#eatwithkeikei #大角咀 #sweetiedaily_taikoktsui #StarryNight