2022-11-13
今日探望朋友,在大角咀一帶搵嘢食,見到有間石燒專門店就一於試一試。店舖雖然面積細,店員感覺親切有善,推介了二人餐,免卻選擇的麻煩。尊上の二人前前菜(三品)有新鮮即摘的小番薯,還有兩款醒為前菜。醒一醒胃。沙律份量十足,用了麻醬和醋,好開胃。如果食唔晒仲可以包肉食,減去肥膩感。櫻花蝦味噌湯非常足料,有濃厚櫻花蝦味,好鮮甜。主要燒肉材料有。日本佐賀縣名水豚豬梅肉。美國頂級(Prime)牛小排。英國羊西冷,由於本人不太好羊,店舖都可以彈性處理,轉為西班牙黑毛豬豬頰肉。總括嚟講肉質新鮮,配上大量洋蔥,非常惹味,美國頂級小牛牌油脂分布平均,好有牛味,識落好軟滑。而西班牙黑毛豬頰肉,油脂比較多,即使全熟也有入口即溶的感覺。而配菜方面,仲有菇、椰菜、洋蔥。洋蔥和白飯可以任添。最啱大胃王。日式甜品本人熱切期待,因為店舖十分有心思,安排了DIY綠茶雪糕新玩法,除咗齋食之餘,客人也可親自體驗由綠茶粉變為綠茶醬的過程,稀杰度任意調配,再親自淋在雲呢拿雪糕上,感覺幾新鮮,好互動。
前菜(三品)
有新鮮即摘的小番薯,還有兩款醒為前菜。醒一醒胃。 沙律
份量十足,用了麻醬和醋,好開胃。如果食唔晒仲可以包肉食,減去肥膩感。 櫻花蝦味噌湯
非常足料,有濃厚櫻花蝦味,好鮮甜。 主要燒肉材料有
。日本佐賀縣名水豚豬梅肉
。美國頂級(Prime)牛小排