2025-02-23
朋友介紹呢間餐廳 原來係YouTube都幾多人介紹 咁啱為左同屋企人慶祝生日 於是決定試下 佢啲生意都幾好 幾難先book到位 今日我叫左:國寶鴨 :個鴨一上來就問到好香陣味道 店員剪開就介紹有小米 薏米 瑤柱 蓮子 鹹蛋黃 野生竹昇 問到香味忍唔到即刻食 聞到香食左更香 個鴨就吸收左高湯既精華 外脆內軟 真係好驚艷獅頭魚炒球:呢到菜就係訂檯時個店員介紹 話好少有魚返到 叫我啲一定要試 試左真係唔介紹錯 啲魚好鮮甜 啲肉爽滑 師傅又好刀工 起到一塊塊魚肉 冇乜魚骨 小朋友食的好開心失傳太子魚肚:魚肚就包住啲新鮮豬肉冬菇粒 啲店員好貼心會提醒我啲用匙羹托住一齊食 啲魚肚都幾入味 啲豬肉應該是新鮮豬肉 冇雪藏味 最驚食到啲豬肉有雪藏味 火燑雞燉翅:呢個係屋企老人家鍾意食 一聽價錢 老人家即刻話要預訂 話好抵食 起湯前師傅會叫我啲試味先 哇 我試左一啖 好好味啊 個湯睇上去就好清好淡 飲落去個味道好香濃 啲翅都好靚 真係食到啖啖魚翅還叫左一啲小吃和炒菜 味道都中規中矩 價錢都適中 間餐廳環境比較舊式 不過都乾淨企理 有大台
今日我叫左:
還叫左一啲小吃和炒菜 味道都中規中矩 價錢都適中 間餐廳環境比較舊式 不過都乾淨企理 有大台 生意好就要輪 可能第一輪就食的趕啲 老闆都幾熱情 一直問我啲味道啱唔啱 鹹淡適唔適合 啲店員服務都幾好 都好好笑容
香港依家真係好少呢啲餐廳啦 真係要支持一下
國寶鴨