2021-04-27
今日同朋友行奧海城,附近就係大角咀,諗住行下附近睇下有乜嘢好嘢食,點知見到依間門面同環境都幾靚嘅泰國餐廳,即時同老婆入去試下。原來佢地仲拎過openrice最受歡迎獎。由於我哋五點零就入去,仲未開始多人,環境幾寬敞,又乾淨,而且大部分侍應都係泰國華僑,好似去咗泰國咁。店舖嘅裝修都好有特色。個menu都有好多選擇,而且價錢都好親民。一坐低先嚟過椰青解解渴,佢哋啲椰青好甜,靚嘢嚟。原來佢哋每日都有一個一蚊菜式,今日係星期二,$1菜式就係泰式鳳爪,冇聽錯真係一蚊雞,仲以為一蚊貨色會好求其同分量好少,原來唔係,都好大份,同唔求其。而且個泰式鳳爪好入味,泰式醬汁調教得剛剛好又唔會太辣。泰式鹵水豬髀焗粉絲煲:果然冇令我失望,粉絲好入味,個底重墊住厚厚嘅豬髀,入口即溶。泰式拼盤~食親泰國菜都必叫,因為可以試幾多種唔同嘅小食,一個價錢幾種享受,佢哋嘅炸物炸得好香脆,唔會好油。總結:價錢實惠,味道正宗,環境舒適。值得返兜指數五粒星
原來佢地仲拎過openrice最受歡迎獎。
店舖嘅裝修都好有特色。
個menu都有好多選擇,而且價錢都好親民。
一坐低先嚟過椰青解解渴,佢哋啲椰青好甜,靚嘢嚟。
總結:價錢實惠,味道正宗,環境舒適。值得返兜指數五粒星