2023-06-22
第一次去大角咀,見到呢間餐廳的Weekend Brunch menu 睇落好似好正,咁就去試試!餐廳的裝修好典雅,仲有好好聽的背景音樂,感覺好有格調。見到有舞台同鼓,旁邊一直loop住夜晚Live show的表演嘉賓,感覺夜晚應該會變身成好熱鬧的酒吧,有機會都想試吓佢的晚市。香芒魚柳漢堡薯條 $168見到芒果同魚柳呢個組合都幾有趣,又未曾試過,所以叫左份試吓。又真係估唔到芒果加炸魚柳會咁夾咁好食,芒果酸酸甜甜,魚柳炸得甘香酥脆,配埋沙律醬好好食,麵包的面烤到脆脆地,切開係有聲的脆,成個包食落好香口。薯條似係蘸過炸漿再炸,食落香脆得黎唔會乾淨淨,薯條份量仲要好大份,多到食唔哂。香烤新西蘭肉眼 $188塊扒比想像中大塊,上枱時都忍唔到嘩左一聲。牛扒下面墊底的係烤南瓜同番薯。牛扒叫左5成熟,切開睇落有粉紅但無血水,覺得似7成熟多d。牛扒食落都有牛味,但唔算濃。南瓜同番薯都烤得好香甜。跟餐有田園沙律配意大利黑醋,沙律菜都算新鮮。跟餐甜品有朱古力Brownie 同意式冰淇淋咖啡(+$12)Brownie 食落暖暖地,朱古力味勁濃,好好食。冰淇淋咖啡只係落左半杯咖啡,因為怕會太苦,對我黎講半杯已經
香芒魚柳漢堡薯條 $168
香烤新西蘭肉眼 $188
跟餐有田園沙律配意大利黑醋,沙律菜都算新鮮。
Brownie 食落暖暖地,朱古力味勁濃,好好食。
冰淇淋咖啡只係落左半杯咖啡,因為怕會太苦,對我黎講半杯已經好濃味。味道食到好香濃的咖啡味,同雲尼拿雪糕好夾,再配埋雪糕面的朱古力醬,味道好有層次,非常好食。
LOST STARS LIVEHOUSE BAR & EATERY (大角咀)
大角咀利得街11號利奥坊一期地下506號舖
*上述文章只供參考及以當時價格為準