2017-08-01 168 views
又係Family gathering 嘅時間但係淨係每次諗食咩都已經諗爆頭, 好彩今次有人建議去食椰子雞煲,唔使我諗呢店入面光線充足,地方乾淨整齊,以圓形枱為主,方便一家人食雞煲。間店有好多種類嘅餸比你揀,可以比人揀自己鍾意嘅菜嚟食,咁一家人就唔使煩食咩,每人揀一樣就最好不過椰子雞鍋係呢度既招牌菜,識食一定要食!店員話椰子雞鍋淨係需要煲三分鐘,開頭好驚隻雞會未熟得哂,點知原來啱啱好,仲要好嫩滑,加上個湯底係椰子水,令隻雞更加香超愛之牛的我就點了一碟安格斯牛肩肉,雪花分佈平均,仲會吸哂啲椰子湯底,令佢嘅肉更加甜,一份嘅份量都幾多,但係就好食到想叫多碟囉~~~老公最愛的烏冬係日本稻庭烏冬黎!就算煮耐咗都仍然咁彈牙,而且又索哂啲湯底,好重椰子香阿囡就叫左碟椒鹽九肚魚,好惹味,魚肉夠滑,外面就好脆好香口,加上佢辣辣地,幾開胃㗎這薑蔥魚頭煲都係好夠火喉!薑蔥味好香,而且入而個魚頭嘅肉好嫩滑,係我覺得除咗雞煲之後第二個好食嘅煲
又係Family gathering 嘅時間

2017-07-22