2009-02-23
首先重申,依家個價係13蚊單拼18蚊雙拼,油菜同汽水依然係6蚊。行過見到好多陳年報導,講當年鍚記只係10-11蚊左右一碗麵,噢,咁陳年o既野還不如親自一試,係咪?點左牛筋拼雲吞河,當時師傅正直食飯時間,不過都上得幾快。服務態度良好,要多蔥就真係多蔥,要點野要收錢亦即刻起身做野,而且個個阿姐都好好笑容。雲吞無報導講到咁誇張"有乒乓波咁大",儘管如此,要o係裡面搵一隻爽口o既蝦都係有o既,亦唔算細粒(當然,比佢更大粒o既我都食過,之不過13蚊一碗唔可以太高要求)。牛筋煮得o岩o岩好,"林"身又未至於入口即化,但係腩汁太濃味唔係個個都o岩食。我自己無叫到油菜,睇對面個食客碗芥蘭都算嫩綠,6蚊值唔值就因人而異喇。PS: 唔知道呢間算唔算老店啦,呢個年代仲可以見到瓷匙瓷碗木筷子都算係奇景之一。