2023-12-13 948 views
最近忙於工作,好耐冇同嫲嫲見面食飯,所以趁住周末,決定帶佢哋去將軍澳中心食火鍋。我哋揀咗牛氣,因為聽聞呢間嘢食唔錯,而且價錢都唔算貴。我哋叫咗個極上美國牛小排放題,有牛小排、牛肩肉、豚肉、雞肉同埋其他配料。牛小排嘅肉質鮮嫩多汁,油花分佈均勻,食落唔會太乾,非常好味。牛肩肉就比較有口感,而且食落有少少牛肉味,都幾唔錯。豚肉同雞肉都唔錯,食落唔會太肥膩。嫲嫲好鍾意牛氣嘅牛肉,佢話牛肉嘅肉質好靚,食落好有口感。佢仲話黑蒜豬骨湯好正,湯底夠濃郁,又有蒜香味,非常好飲。牛肉質素唔錯,而且價錢都算抵食。黑蒜豬骨湯都幾好飲,而且夠濃郁。

2023-12-03
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner